Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha a tarackot a földdel egy...

Ha a tarackot a földdel egy vonalban levágom, akkor is sokszorozódik?

Figyelt kérdés
Egy olyan részt csináltam meg kertnek, ami már kb 5 éve nem volt gyomlálva mert kutya kenel volt. Idén mielőtt bármit is ültettem volna az egész területet felástam, májd egy hét múlva felkapáltam. Mindig a lehető leggondosabban próbáltam az összes kis gyökeret is kiszedni. Aztán amikor a hagymások már el voltak ültetve, a szabad részt újra kapáltam, szintén kiszedtem a gyökereket majd elszórtam a virág magokat. Úgy tűnik nem voltam elég alapos, mert még így is jön a tarack. A bajom az hogy a bújó virágok miatt kapálni nem tudom, ha meg megpróbálom kihúzni akkor csak szakad a gyökér, és tudom hogy így egy szál helyére vissza nő minimum 3. Gyomirtózni nem akarok. Esetleg ha a őszig ollóval mindig vissza vágom, az megoldás, vagy akkor is ugyan úgy osztódik mintha a gyökeret szakítanám el?
2014. jún. 4. 14:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Pfff... én anno járdalapokat szedtem fel, és alatta mélyen is kihúzgáltam, továbbá mellőle is több, mint fél méter távolságban a tarackot és egyebet. Gondoltam akkor sok-sok évig nem lesz bajom vele...

Hát nem így lett. Talán 1 évig bírta, aztán újra megjelent a járdalapok között, kitéphetetlenül. Mellőle könnyebb kihúzni, de nem lehet alaposan...

Szemét egy növény.

Én a járdánál talán egyszer ráveszem magam és gyomirtózom... Tényleg! Ki mit javasol ellene, mivel fújjam le???

De neked virágok között valóban nem megoldás. Ott talán az segítene, ha körbevennéd a földben mély betonfallal a beültetett helyet, és egyszer tényleg maximálisan kigazolnád. :(

2014. jún. 4. 14:18
 2/2 anonim ***** válasza:
Igen osztódik, erősödik. De a gyomírtó majd helyreteszi. Nem árt 2 fázisban, 2 hónap eltéréssel. Azt jól teszed ha addig levágod, mert nem tud kalászt fejleszteni és nem tudja elszórni a magvakat. A másik megoldás a gyomlálás lenne egy kiadós eső után, de az csak akkor, ha hozzá lehet férni és nem húz magával mást is..
2014. jún. 4. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!