Hogyan tudom kiirtani a tarackot?
Konkrétan a tarackot?
Az kemény!
Én hétvégén csak egy pár négyzetméteren téptem ki a tarackot gyökerestől, hát többórás meló volt és nem könnyű. Ahogy a gyökeret tépem, a föld néha a szemembe ment, olyan erősen benne ragaszkodott a talajhoz. És a tarack oldalsó vékony gyökerei így is a földben maradtak, nem tudom, hogy azok elhalnak, vagy újra kinőnek majd...
De ha nálad ilyen nagy területről van szó, akkor szerintem valami gyomirtószerrel permetezd be először a gazt!
Nem tudom mi a neve, de van olyan szer, hogy a rápermetezed a gazra 1-2szer, aztán vársz, míg hat... Pár nap alatt felszívódik, és kihal a növény. Csak olyankor kell ezt csinálni, amikor nem esik az eső.
És így talán hosszú távon kevésbé fog kihajtani újra.
Ha leszáradt így a gaz, akkor vagy kitéped, vagy leégeted, aztán meg fel kell ásni, és egy ideig talán rendben lesz....
Ekkora területet mechanikusan soha nem irtasz ki.
Kérj a boltban gyökértarackosok irtására való vegyszert, régen a Glialka volt, e azt hiszem ezt már I. kategóriába tették.
Akkor szórd rá a területre, amikor a tarackbúza jól meghízott, nagy a lombfelület. Tapadó szer (pl. Nonit) segíti az akciót.
Ezután 3-4 hét múlva kipusztul a tarack. Közben kaszálni, kapálni, tilos, mert a vegyszer hatását veszti.A száraz fű eltakarítása után bármilyen kultúra vethető.
Ja! Nem lesz olcsó mulatság.
Gyomírtón még gondolkodok.
Van 1 " ásóvillánk ", saját gyártmány. Azzal lazítanám a talajt, és kihúzni amennyire kijön. ( írták előttem, ásós verzió )
Rotánk nincs, és azt gondolom én is, minden gyökér darab nagy eséllyel kinő. :(
Jó nagy meló lesz, de a legkevesebb kémiai " löttyöt " juttatnám, szeretném kijuttatni.
A büdöske nem jött be a krumpli bogárra. :(
Paradcsomvész / burgonya vész miatt " kell " permetezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!