Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az aloe verát ki lehet e...

Az aloe verát ki lehet e ültetni a szabadba?

Figyelt kérdés
Árnyékos vagy napos helyre?
2014. máj. 10. 20:03
 1/9 anonim válasza:
Persze, ki lehet ültetni de kizárólag árnyékos helyre, a napsütést nagyon nem bírja.
2014. máj. 10. 20:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi :D Most már legalább tudom miért purcant meg az előző ^-^
2014. máj. 10. 20:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem! Nem télálló ugyanis, 5 foknál hidegebbet nem éli túl! Nyárra kiteheted a cseréppel együtt, de figyelni kell rá hogy tűző napfénytől védve legyen, és ha esik az eső ne álljon meg a táljában. Nem túl vízigényes növény, a sok locsolástól is kirohad.
2014. máj. 10. 22:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Attól függ melyik fajta.Mert nekem ez a fajta : [link] Állandó napfényen van,sok vizet kap,mert a fű közt van. És csak amikor komolyabb fagyok jönnek -5 alatt,akkor van kivéve és a kamrába rakva.És gyönyörű.
2014. máj. 11. 10:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez itt a linken konkrétan nem aloe, hanem agave...

De az aloe is mehet szabadba, szoktatás után semmi baja nem lesz. Ez eredetileg egy félsivatagi növény.

http://www.youtube.com/watch?v=gHkpafbpVU4

2014. máj. 11. 15:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja persze, télre be kell hozni, ez nem bírja a fagyot, mint az agave.
2014. máj. 11. 15:43
 7/9 anonim ***** válasza:

4-es v ok. Én is a pöttyöst hittem csak AloeVerának de itt a neten : [link]

A további képeknél őt is mutatja. De ezek szerint csak rokon!

2014. máj. 11. 17:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Az üzemi termelésnél nem a pettyes változatot termelik, hanem sima levelűt.

Viszont a linked nem ez, hanem egy agavefaj.

A gugli nem vizsgálja, hogy mit ábrázol, hanem ha a kép környezetében oda van írva a keresett szó, akkor kihozza.

Itt is van mindenféle aloe a verán kívül, meg persze ez az agave, sőt még Haworthia is.

Ha megnézed, ez egy kereskedő cég, aminek fogalma sincs, mit árul, csak összeollózott egy cikket, és keresett valami jól kinéző pozsgás növényt a neten.

A Vaterán pl. Poncirus trifoliatát árul valaki évek óta, aztán a képein minden van a citromtól kezdve a japán birsig, csak mert sárgák.

2014. máj. 12. 05:14
 9/9 anonim ***** válasza:
8-as. Értem,Köszi a felvilágosítást.Most már tudom a pontos nevét.
2014. máj. 12. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!