Miért megy tönkre az aloe verám? (bővebben)
Figyelt kérdés
Behoztam a kertből az aloe verát a szobaablakomba, egy cserépbe. Figyelek rá, hogy ne száradjon ki, de ne is ússzon a vízben. Viszont egy pár napja elkezdett megsárgulni. És ki fog pusztulni. Szerintetek mi lehet az oka?2014. ápr. 23. 19:20
1/8 anonim válasza:
Márpedig az elsárgulás az túlöntözést jelez. Heti egyszer elegendő meglocsolni. Nem hinném, hogy megfázott, mert nem volt rossz idő.
2/8 anonim válasza:
Én is kb. hetente locsolom, és gyönyörű szép zöldek. Még annyi lehet, hogy esetleg át kéne ültetni. Nekem is elkezdett halódni mikor már túlszaporodott a cserépben de akkor szétültettem és kaptak új földet és azóta megint szépek, és nőnek.
3/8 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy a víz lehet akkor tényleg a baj. Nagyjából 1,5 hete ültettem át virágföldbe...
2014. ápr. 23. 20:58
4/8 anonim válasza:
Nagyon nem szereti a vizet,sivatagi növény .
5/8 anonim válasza:
Másfél hét alatt nem megy tönkre egy aloe vera a túl sok víz miatt.
Nem lehet, hogy idén túltápoztad?
6/8 A kérdező kommentje:
Külön nem kapott tápoldatot, csak "bolti" virágföldbe lett ültetve, ami össze van keverve kerti földdel. Egy hosszú cserépbe van 2 tő van, valamint a végében egy citromfűpalánta, ami él és virul... Szóval lehet, hogy a vízdeficit az ok:(
2014. ápr. 24. 08:51
7/8 A kérdező kommentje:
Vagyis, hogy túlöntöztem... most nem kap vizet egy darabig,és majd meglátjuk... Köszönöm a válaszokat!
2014. ápr. 24. 08:51
8/8 anonim válasza:
Mondom, a túlöntözés miatt nem megy tönkre ilyen gyorsan.
Volt, hogy a kertben ráesett az eső (elfelejtettem kilyukasztani az edényt átültetéskor), és két hétig szó szerint vízben állt, és azt is bírta.
Csak hosszú ideig és rendszeresen nem bírja a túlöntözést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!