Fűkasza probléma: túl rövid a szár, vagy az agyam rövid inkább?
Einhell BG-BC 43 AS a kis szörny, az vele a baj, hogy nem sikerül úgy belőni, hogy egyensúlyban is legyen (kb fél tank üzemanyaggal puhán visszabillen a földre a fej), és a szarvat se nyújtott karral kelljen tartani. Túl lent van az egész, ha a fej vízszintes. Damilfejjel is gond, késsel még lejjebb kerül az egész, és problémásabb, hogy tényleg vízszintesen álljon a kés, meg a szarvat is tudjam normálisan fogni.
Így valahogy fest a cucc:
Ez, hogy a bal szarv előre van tolva kicsit, nem is zavar egyáltalán, vagyis nem tudom, zavarna-e, ha kéznél is lenne valahogy a kormány.
Amikor kés van fenn, ott állok görnyedten is kinyújtott kézzel lóbálom a gépet izomból, és nem haladok, viszont hamar fáradok és fáj, ahogy kell. Nagyon messze vagyunk attól, hogy 120 fokban meghajlított könyökkel sikerüljön fogni a kormányt. Az se dob sokat az élményen, hogy marha nehéz arrább tolni az akasztót is és a kormányt is, hála a telibe gumi alátétnek. Ha közelebb rakom a kormányt, azzal csak a lábamra húzom a kormány alját, ha vele együtt hátrább tolom az akasztót is, akkor emelnem kell az elejét, ami semmivel se jobb, és még mindig eléggé nyújtott karral kell dolgozni. 30 fok a szöghajtás, kb 140cm a szár, kicsit kevesebb 8kg-nál az egész, elől műanyag a burkolat. Kinek van ötlete?
Hát én is vettem egyet, nemtom a neve, mert a sufniban figyel de kínszenvedés vele a nyírás!
Nem tiszta a hangja, full fordulaton (mintha sok benyát kapna)
-de ha leveszema tűszelepet, alig lehet beindítani-
Még ki is egyensúlyozom...iderakom-odarakom a kantárt de az egész nem úgy megy ahogy látom a nagyokat!
Ezek szemetek! Csak ez lehet! Nekem sem esik kézre, akárhogy állítom!
ezért kell minimum 50 ezret adni érte! (én 19-ért vettem)
Beállítod először az akasztót a száron csúsztatva, amin lóg. Úgy, hogy ennél felemelve ki legyen egyensúlyozva.
Utána a szarv szögét állítod be, hogy kényelmesen kézre álljon. Ha így túl távol vagy túl közel van az egész, akkor csúsztatod a szarvat a száron. Ha így megint nem áll kézre, megint állítasz a szögén. (Én legalábbis így szoktam új gépnél. :)
Kitartás kérdése az egész, olyan nincs, amit nem lehet beállítani...
Röviden: amikor jó a hevederen az akasztó magassága, akkor messze lent van már a szarv, nyújtott karral fogom a tetejét, és a szög is rossz, nem lehet megmarkolni.
Amikor pedig hátrább teszem az akasztót a száron, fejnehéz lesz nagyon, de sokat az se segít a szarv elérhetőségén (természetesen azt is magamra húzom koppanásig a száron)
Ja és amikor a lgjobban kézre esik akor a könyököm a motor burkolatnak támaszkodik, ai még előnyös is lennea visszahúzásnál, csakhogy tűzforró!
szétégeti a könyököm...
No!
Hajrá!
Minden megolható,de a ami olcsó,az szar is!
R
Nekem is hasonló a problémám, most vettem egy Lux Tools E-FS-1000/38 1000 Wattos (1,34 LE) elektromos fűkaszát és miután a vállhevedernek való rugós tartót teljesen felhozom a motorházat érintve, ha vízszintesen tartom a vágókést, akkor kb. 15 cm távolság van a talaj és a kés között.
Hozzáteszem, hogy 187 cm magas vagyok, tehát annak ellenére, hogy erre a fűkaszára az van írva hogy egy EuroMate GMBH, Germany gyártja, nyilvánvalóan túl sokat gyártottak a kínai piacra és a maradékot nálunk próbálják elsózni, mivel az átlag német férfiak magasabbak mint a magyarok.
Ami pedig a tengely meghosszabítását illeti, azt hogyan akarod elérni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!