Kezdőoldal » Otthon » Kert » Egy ilyen szivattyút használha...

Egy ilyen szivattyút használhatok rendes fúrt kút vizének kiszivattyúzására? Www.Heron.hu/benzinmotoros-szivattyu/vizszivattyu-1100lperc. Html

Figyelt kérdés
A nyomásra eggyáltalán nem lenne szükségem de vízhozamra annál inkább mert fák gyökérzónáját szeretném elárasztani.

2014. ápr. 26. 15:34
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
És még annyit szeretnék kérdezni ,hogy hogyan lenne költséghatékonyabb az öntözés? Így robbanómotoros szivattyúval vagy vegyek eggy áramfejlesztőt és egy elektromos szivattyút?
2014. ápr. 26. 15:49
 2/20 dirtboy ***** válasza:
74%
a link nem jó,a kút vízhozamát egyébként figyelembe kéne venni,a linkben látom hogy 1100liter/perc van,az még három ásott kutat is kiapaszt.
2014. ápr. 26. 16:21
 3/20 anonim ***** válasza:
Szerintem a kút mélységét is figyelni kell,mert az említett gépnél 7m a szívómagasság.
2014. ápr. 26. 16:51
 4/20 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom ,hogy minden felszíni szivattyú 7-9 méter mélyről tud csak velszívni. Egy effajta szívattyúnak lehet állítani a fordulatszámát. Tehát ha elengedi a vizet akkor csak annyi a dolgom hogy visszáb veszem a teljesítményét. A kútfúró amúgy is megmondja, hogy felszíni szivattyúval max mekkora vízhozamot érhetek el.
2014. ápr. 26. 17:35
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Na, ezt kérdezd meg először a kútfúrótól, aztán vegyél hozzá szivattyút.

Ilyen 1100 l/perc szivattyú akkora teljesítmény, hogy ha egy tehén közel megy hozzá, azt is átgyűri a csövön.

Minek akarod egyébként elárasztani a gyökérzónát?

Nálam volt már ilyen elárasztás (nem direkt ugyan, hanem esőzések miatt), aztán jött egy vihar, és egy fa gyökerestől kidőlt, vagy hat meg megdőlt.

2014. ápr. 26. 18:14
 6/20 A kérdező kommentje:
Túl durván fogalmaztam az árasztással. Kb úgy 300-400 liter vizet szeretnék fánkènt kijuttatni minél rövidebb idő alatt. Tehenet meg majd nem engedek a közelèbe XD
2014. ápr. 26. 19:27
 7/20 anonim ***** válasza:
Látom nem lehet lebeszélni. Vagy a kút nem fogja bírni, vagy a föld nem fog elinni 2 perc alatt 300 litert. De az is megeshet, hogy a teljesítménye a negyedére visszaesik ha ráteszel egy 50 méteres csövet. Egyébként bizonyos szivattyúk 7 méterről is tudják a netto 3 köbmétert óránként, 7-et alapjáraton (vízszintesen, cső nélkül).
2014. ápr. 26. 19:51
 8/20 anonim ***** válasza:

Úgy értettem, hogy ez a szivattyú alapjáraton nem szív, ha kicsit feljebb veszed, akkor meg fél perc múlva csak levegőt szív, annyira nagy a teljesítmény.

Ez inkább patakból, tóból való locsoláshoz való. Szerintem.

2014. ápr. 26. 19:52
 9/20 dirtboy ***** válasza:

miért nem veszel egy 1m3eres műanyag tartályt?

azt x idő alatt megtöltöd egy sima szivattyúval és abból már egy másik szivattyúval ugyebár 0méter emeléssel gyorsan ki tudod locsolni.

2014. ápr. 26. 19:54
 10/20 anonim ***** válasza:

Hektárnyi gyümölcsfád van?

Ha csak pár tucat, akkor meg tudod csinálni, hogy veszel két rossz vashordót, levágod a tetejüket, kis szivattyúval telenyomatod őket, aztán felborítod. Utána mehetnek a következő fa alá.

Bár nem látom be, mi lenne ebben a jó. Inkább a minél lassabb öntözésnek van értelme, az nem teszi tönkre a talajszerkezetet.

2014. ápr. 26. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!