Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha veszek kék rózsa magot...

Ha veszek kék rózsa magot akkor ha kikel kell vele csinálni valamit? Vagy csak egyszerűen megnő és kék színű virágai lesznek?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy kell-e oltani, ilyesmi.nem vadul el?
2014. febr. 11. 16:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Rózsát magról? Ilyet még nem hallottam csak a vaterán árulgatnak balekok részére szerintem. Ha esetleg össze is jön, legalább 2 év mire virágot látsz, egy oltvány meg még abban az évben csinál valamit és arra garanciát is ad az eladó, nem pedig egy nicknév amit 90 nap után már nem is lehet reklamálni. Valahogy nem tudom elhinni, hogy egy nemesített virág magjában is örökítse a tulajdonságait.
2014. febr. 11. 16:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi rózsásztunk korábban .Csak szemzéssel történt a nemesítés.Tavasszal elvetettük a magokat, másik tavasszal iskoláztuk, nyáron szemeztük és a következő év őszén vált forgalmazhatóvá. A mag csak akkor örzi és nem is biztos , hogy megőrzi a gént, ha 3-4 kilométerre nincs más színű rózsa. A szemzéssel előállított kék, sem kék, hanem döglött kékes szürke és csak akkor, ha árnyékos helyen van. Azt meg a rózsa eleve nem szereti. A nap kiszívja a kék színt, mint a nap a póló színét. Érdekes a többi szín marad. Ha kéke rózsát akarsz a vázában , akkor tintával színezett vízbe kell állítani minden fehér virágszálat.
2014. febr. 11. 16:54
 3/4 Froncsi ***** válasza:
100%

SOHA ne vegyen senki rózsamagot!

Ezek átverések, ilyen nem létezik (pláne a fekete, meg a szivárványrózsa)

Nemesített töveket lehet már kapni március-április táján, (kb 500 Ft kertészetben) amit ha jó trágyás földbe beültetsz otthon, napi szinten borítod rá a vödör vizet, valószínűleg már abban az évben hozza a virágot.

2014. febr. 11. 19:09
 4/4 anonim ***** válasza:

átverés.

Ez a megfogalmazás szakmai szemmel igencsak kifogásolható.

A nemesítés pont hogy csak generatív úton végezhető.

"Csak szemzéssel történt a nemesítés"

(nemesítés helyett szaporítás)

2014. febr. 11. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!