A rózsám töve a tetejétől elkezdett lefelé feketedni. Lehullajtotta a leveleit, csak egy (nagyon szépen fejlődő) hajtása van pici levélkékkel. Mivel próbálkozhatok ellene?
Figyelt kérdés
Metszettem már pl 1-2 hete, lehet, hogy helytelenül, meg úgy tiudom, tavasszal kell, de egyébként is hiába volt, mert visszatért ez a feketedés.2013. nov. 11. 10:46
1/6 anonim válasza:
Apósom mindig így ősszel, novemberben metszette vissza az ágakat, kb. 10-15 cm-esre, hogy maradjon rajta néhány "szem", ami majd tavasszal kihajt. Utána mielőtt a fagyok beálltak, betakarta őket földdel, tavasszal (vagy akár már február végén, ha az időjárás engedte) kibontotta, és megvárta, hogy melyik ága, hogyan, miként hajt ki. Aztán gondozgatta őket egész nyáron.
2/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat, azt nem írtam, hogy lakásban tartott cserepes rózsáról van szó.
2013. nov. 12. 10:49
3/6 anonim válasza:
Bocsánat!
Én viszont a kerti rózsákról írtam! :))))
4/6 anonim válasza:
Esetleg túlöntözés, pangó vízben áll, vagy ilyesmi nem lehet???
5/6 anonim válasza:
Valami baktérium, szabadban tartva ez egészséges rész határáig menne csak, de szobában tartva legyengül a növény.
Ezt csak szobarózsának csúfolják, mert rövid ideig a szobát is bírja, de nem szobanövény! Ki kell ültetni, a legfagytűrőbb rózsák közé tartozik.
6/6 A kérdező kommentje:
Nem áll pangó vízben, azt olvastam, hogy éppenhogy csak szabad hagyni kiszáradni a talaját, utána öntözni kell, hogy nedves maradjon. Érdemes lenne ritkábban öntözni? Kiültetni sajnos nem tudom mert panelban lakunk.
2013. nov. 13. 22:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!