Kezdőoldal » Otthon » Kert » Meddig termőképes a csípős...

Meddig termőképes a csípős piros paprika magja?

Figyelt kérdés

Most, október elején ültettem csípős paprikát, mert gondoltam milyen jó lesz, hogy télen a szobámban tudok majd szüretelni.

Nagyon szépen fejlődnek, nincs semmi gond.

Viszont azt szeretném kérdezni, hogy majd, ha meghozza a termést, akkor a magokat meddig szabad tárolni, hogy még termőképesek maradjanak?

Ugyanis tavasszal nem szeretnék ültetni, inkább majd csak október környékén jövőre. Addig elállnak a magok?

Köszönöm!

2013. okt. 13. 10:03
 1/6 anonim ***** válasza:
"..négy-öt évig megőrzi csíraképességét a hagyományos és a kelkáposzta, a fejes saláta, a spenót, a retek, a paprika vetőmagja."
2013. okt. 13. 10:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Attól ne nagyon félj, hogy majd télen fog neked teremni a lakásban.
2013. okt. 13. 21:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Persze elállnak, ha megfelelően érettek. Ahhoz szinte fonnyadtra kell túlérlelni a termést. A töknél és az uborkánál megfigyelték például, hogy az 1 éves magok kevésbé hoznak termékeny növényeket mint a 2-3 éves magok. ztán persze 6-7 év múlva meg csíraképtelenek lesznek. Paprika kb 3-4 évig jó.
2013. okt. 13. 23:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Az nem túl konkrét maghatározás, hogy jó/nem jó.

Az első évben mondjuk 98%-os a csírázás, a másodikban és a harmadikban 5%-kal kevesebb, a 4.-5. évben kb 10%kal kevesebb, utána már gyorsabban romlik.

(nekem volt már "sikeres" vetésem közel 10 éves magból is, csak kevés csírázott.)

Az októberi vetés meg valóban elvetemült ötlet.

Ismerősöm (mindent jobban tud) február elején vetette a paprikáját, mondtam, hogy túl korai.... De erre ő is rájött később, mert semmi nem lett belőle.

2013. okt. 14. 09:08
 5/6 A kérdező kommentje:

De eddig szépen fejlődnek.

Akkor nem lesz semmi belőle?

Na nem tudom, majd meglátjuk.

Köszönöm a válaszokat :)

2013. okt. 14. 18:07
 6/6 anonim ***** válasza:
na már derékig ér a paprikásod?
2014. jan. 24. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!