Kezdőoldal » Otthon » Kert » Csípős paprika, de milyen?

Csípős paprika, de milyen?

Figyelt kérdés
Szeretnék csípős paprikát termeszteni, de olyan kéne, aminek nincsenek nagy igényei, szobában is elvan, és nagyon erős, legalább 100 ezer Scoville-s legyen, mert vodkát is akarok ízesíteni vele(legalábbis kipróbálni:) )
2010. márc. 5. 21:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Szrintem a vodkába elég az a kis spicces chili paprika is (vékony, 3-4 centi hosszú). Nem hiszem hogy ha kiáztatod benne még képes leszel meginni. A hajad biztos majd égnek áll tőle úgy is és folyni fog a verejték a képeden.
2010. márc. 5. 22:51
 2/8 A kérdező kommentje:
:D, köszi akkor először kipróbálom azzal :)
2010. márc. 5. 23:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Én vaterán szoktam vásárolni. Nem akarok itt reklámozni (kivágnának érte) de van egy eladó, aki 40-50 különféle chili magot árul, a leg különféle fajtájúakat. Én most rendeltem Naga Jolokiát. Félek tőle :)
2010. márc. 6. 09:38
 4/8 A kérdező kommentje:

aha sejtem kire gondolsz, már én is rendeltem tőle az előbb.

én ilyet rendeltem: [link]

viszonylag erős ~100.000 Scoville , kicsi, így könnyen

belemegy majd az üvegbe, sokat terem, és még szép is:)

2010. márc. 6. 13:12
 5/8 A kérdező kommentje:

bár lehet kicsit túl erős lesz:D, nah majd kiderül.

bár azért számolok azzal is, hogy jóval kevesebb lesz 100000-nél, mivel gondolom függ a termesztési körülményektől is, és nem valószínű, hogy egy cserépben az erkélyen a legideálisabb lenne számára.

2010. márc. 6. 13:16
 6/8 A kérdező kommentje:

Naga jolokiát akarsz termeszteni:O.

olvastam róla, az nagyon durva, csak maszkban, szabad levegőn szabad feldolgozni:D

és fel is fogod használni vmire?:D

ételízesítéshez egy életre elég lehet 1 db:D

2010. márc. 6. 13:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi a hivatalos neve, nálunk "macskap.ö.cs.e" paprikának hívják, nagyon picike paprika, éretten piros, én szobanövényként tartom kis cserépben. Iszonyúan csípős!!!
2010. márc. 6. 15:08
 8/8 A kérdező kommentje:
aha találtam róla infót, annak elvileg 50.000 scoville száma, lehet megpróbálok olyat is, mert a másik sztem túl erős lesz:D
2010. márc. 6. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!