Csípős paprika, de milyen?
Figyelt kérdés
Szeretnék csípős paprikát termeszteni, de olyan kéne, aminek nincsenek nagy igényei, szobában is elvan, és nagyon erős, legalább 100 ezer Scoville-s legyen, mert vodkát is akarok ízesíteni vele(legalábbis kipróbálni:) )2010. márc. 5. 21:15
1/8 anonim válasza:
Szrintem a vodkába elég az a kis spicces chili paprika is (vékony, 3-4 centi hosszú). Nem hiszem hogy ha kiáztatod benne még képes leszel meginni. A hajad biztos majd égnek áll tőle úgy is és folyni fog a verejték a képeden.
2/8 A kérdező kommentje:
:D, köszi akkor először kipróbálom azzal :)
2010. márc. 5. 23:33
3/8 anonim válasza:
Én vaterán szoktam vásárolni. Nem akarok itt reklámozni (kivágnának érte) de van egy eladó, aki 40-50 különféle chili magot árul, a leg különféle fajtájúakat. Én most rendeltem Naga Jolokiát. Félek tőle :)
4/8 A kérdező kommentje:
aha sejtem kire gondolsz, már én is rendeltem tőle az előbb.
én ilyet rendeltem: [link]
viszonylag erős ~100.000 Scoville , kicsi, így könnyen
belemegy majd az üvegbe, sokat terem, és még szép is:)
2010. márc. 6. 13:12
5/8 A kérdező kommentje:
bár lehet kicsit túl erős lesz:D, nah majd kiderül.
bár azért számolok azzal is, hogy jóval kevesebb lesz 100000-nél, mivel gondolom függ a termesztési körülményektől is, és nem valószínű, hogy egy cserépben az erkélyen a legideálisabb lenne számára.
2010. márc. 6. 13:16
6/8 A kérdező kommentje:
Naga jolokiát akarsz termeszteni:O.
olvastam róla, az nagyon durva, csak maszkban, szabad levegőn szabad feldolgozni:D
és fel is fogod használni vmire?:D
ételízesítéshez egy életre elég lehet 1 db:D
2010. márc. 6. 13:36
7/8 anonim válasza:
Nem tudom, mi a hivatalos neve, nálunk "macskap.ö.cs.e" paprikának hívják, nagyon picike paprika, éretten piros, én szobanövényként tartom kis cserépben. Iszonyúan csípős!!!
8/8 A kérdező kommentje:
aha találtam róla infót, annak elvileg 50.000 scoville száma, lehet megpróbálok olyat is, mert a másik sztem túl erős lesz:D
2010. márc. 6. 17:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!