Csípős ételre tej?
Figyelt kérdés
Sziasztok. az érdekelne hogy miért jó az hogyha csípős ételre tejet iszunk? ezt kihívásokba láttam neten pl paprika után tejet isznak.2013. szept. 14. 20:35
1/6 anonim válasza:
:D Mert a legtöbb emberre rájön tőle a hígfosás :D
2/6 anonim válasza:
Most nem keresem ki neked pontosan, de a tejnek van egy összetevője, ami semlegesíti (valamennyire) a csípős ízt. Nyugtatja az ízlelőbimbókat.
3/6 anonim válasza:
Az a tejnek a zsírtartalma.
Mivel a paprika hatóanyaga (kapszaicin) zsírban oldódó , így tejben lévő zsír leoldja az ízlelőbimbókra tapadt molekulákat.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2013. szept. 15. 09:51
5/6 anonim válasza:
Nem muszáj pont tejet inni rá , elég ha zsírban gazdag ételt/italt fogyasztasz utána , ugyanis a zsír kompenzálja / oldja a csípős érzetet .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!