Fűszerpaprika érlelését lehet gyorsítani?
"Ipari paprikatermesztéssel a szövetkezetek is foglakoztak, az általuk bevetett paprikaföldeket harmadából kiadták a falubelieknek művelésre. Ezért a paprikamennyiségért kapálni kellett a növényt, majd éréskor szedni. Annak érdekében, hogy a paprika egyszerre érjen, a szövetkezetek vegyszeres kezelést alkalmaztak. így próbálták az elhúzódó betakarítási időt lerövidíteni. Adatközlőink azonban a vegyszeres kezelést nem tartják jónak, mert szerintük az ilyen paprika nincs olyan minőségű, mint az, amelyik természetes éréskor lett szedve. Súlybeli, és minőségi különbség van a vegyszeres kezeléssel érlelt és a természetes érésű paprika között." [link]
Ezek szerint létezik ilyen szer. Konzultálj egy agrármérnökkel, ha idén is kellene, akkor az tutira megmondja, hogy melyik az. Nem feltétlen lesz tőle egészségkárosító, ha meg igen, akkor meg ki kell várni a bomlási idejét a vegyületnek, ami után már fogyasztható a paprika. Azt írják, hogy romlik tőle a minősége a paprikának, meg a súlya is kevesebb lesz, úgyhogy nem biztos, hogy megéri használni, lehet, hogy anyagilag jobban jössz ki, ha hagyod normálisan beérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!