Hogy lehetne gyorsítani, hogy érjen a paradicsom, ne csak a sok levele nőjön?
Figyelt kérdés
Rengeteg mellékág, levél nő a paradicsom bokromon, már tiszta dzsumbuj, de nem akarnak a bogyók nagyon nőni. Ha visszavágnám a hajtásai egy részét, az segítene abban, hogy gyorsabban érjen a paradicsom?2013. jún. 14. 13:54
1/6 anonim válasza:
le kell tördelni a felesleges ágacskákat, mert elveszik az energiát a bogyóktól
2/6 anonim válasza:
A hónaljhajtásokat csípd ki. Kézzel, körömmel, nem kell "kivágni".
3/6 anonim válasza:
Ha elég vastagszárú fajta, akkor a mellékhajtásokon is lesz megtartható virág és termés, ami pár héttel, hónappal később fog teremni. Gondolom nem csak június-júliusban szeretnél paradicsomot enni róla... Feltehetően egy hosszú tenyészidejű - pl Marmande fajta, ami bokros és nem csak a főszáron terem. Valóban, neki nem elég 50x50 cm hely.
4/6 A kérdező kommentje:
Én úgy látom, hogy pont a hónaljhajtásokon jönnek a virágok, ha mindet kitördelem, lehet, hogy később nem lesz paradicsom. De azért megpróbálom valahogy egyensúlyban tartani a bokrot, nehéz feladat lesz. Ráadásul legalább három fajtát vettem, most elég egyformának tűnnek még és nem tudom melyik milyen.
2013. jún. 15. 17:23
5/6 anonim válasza:
Akkor az egy olyan fajta ami bokrosodó. Ha adsz neki pétisót és szuperfoszfátot és szinte naponta locsolod, akkor kinevel akár 10 bogyót is egy héten. Az üvegházban 25 fokos melegben hajtatott palánták azok amik kevésbé bokrosodnak, igaz hamarabb teremnek pár héttel. Amik a télikertben 15-18 fokban nevelkedtek, azok elágazásra hajlamosabbak lesznek később, de az nem baj, csak a kötözésük, karózásuk macerásabb.
6/6 anonim válasza:
Egy ritkítás biztosan nem árt neki.
Én csütörtökön jöttem "méregbe" hogy nem hiszem el hogy virágzik-virágzik, de nem terem. :(
Fogtam magam és a megérzéseimre hagyatkozva nekiálltam ritkítani.Ami leveles ág egy pict nem tetszett (csúnyácska volt, aprócska, sárgúlt)Azt letördeltem.
Tegnapra 3 bogyót növesztett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!