Hogyan tudok csípős paprikát termeszteni?
2 hónapja elültettem csípőspaprika magokat rendesen virágföldbe, de semmi fejlődést nem mutat. Ezen kívül, 3 hete úgy döntöttem, hogy megpróbálom vajasdobozban vattával és vízzel kicsíráztatni néhány másik magot, hátha sikerül, de azok meg penészedni kezdtek.
Mit tehetek? Hogyan tudok csípőspaprikát termeszteni?
(lakásban tartottam, meleg volt, fény volt, stb.)
Pár éve foglalkozok csípőspaprika termesztéssel. Még a szobába való díszpaprika magot is leghamarabb február végén március elején szoktam elültetni. A sima szabad földbe valót március 10. körül. Ilyenkor még soha nem próbáltam ültetni mert az irodalom nem tanácsolja. Műanyag kávés pohárba(alja kilyukasztva természetesen) szoktam tenni 2db magot kb. 1-2 cm mélyre, virágföld és homok 50-50%-os keverékbe. Minden nap locsolgatom, ha az idő engedi kirakom a napra, de tényleg csak ha jő idő van, meg ne fázzanak. Aztán éjszakára vissza be. Első kibukkanás a földből olyan 2 hét után volt, de az is előfordult már, hogy 3 hét is eltelt. Ez sajnos nem tudom pontosan mitől lehet, talán a magok tárolásán is múlik a dolog, meg az időjáráson. Ha már jönnek kifelé mindenképp ki kell rakni a szabad levegőre ha jó idő van, hogy erősödjön, mert a benti meleg miatt csak felnyúlik és eldől a palánta. Május közepe felé szoktam kiültetni szabad földbe. Ott is locsolgatni kell legalább minden második nap, de eleinte inkább naponta.
Remélem tudtam segíteni személyes tapasztalataimmal. Én is csak lelkes amatőr vagyok. :) Azért termesztem csak a paprikát, hogy garantáljam magamnak az erősségét.
Ha valami kérdésed van szívesen válaszolok, ha tudok. Akár priviben is beszélhetünk a témáról ha valami olyan van amit nem akarsz itt feltenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!