Miért ilyen kényes a gyomirtó használata?
Figyelt kérdés
Konkrétan Gyomstopot vettem, mert az ajánlották a fűre, mivel csak a gazt öli meg. Viszont csak 2-3 nappal az utolsó fűnyírás után lehet használni, és használata után 3 hétig nem lehet fűmagot vetni, holott a fűre nem ártalmas. Mi lehet ennek a magyarázata?2013. szept. 2. 16:04
1/9 anonim válasza:
Az egyszikű fű levágott élén még nem gyógyul be a "seb", és ott fel tud szívódni annyi hatóanyag, hogy megégesse. Bár hormonális készítmény, azért az egyszikű és kétszikű növények között is van átfedés. A trackot, tippant például még csak meg sem égeti.
Feltehetően 3 hét a lebomlási ideje, aminek mellékhatása az egyszikű magvak növekedésgátló hatása. Ugyanúgy az új telepítésű fűnek sem használ 7-8 hétig.
2/9 anonim válasza:
A fűre lehet nem ártalmas,de magra igen .
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tökéletesen elégedett vagyok. :)
2013. szept. 2. 18:35
4/9 anonim válasza:
Vagyis a csírájukra.
1-es voltam.
5/9 A kérdező kommentje:
Hát nagy szerencse, hogy nem álltunk neki egy hete rögtön nyírás után! 5-én megejtjük a permetezést, érdemleges csapadék úgysem várható a napokban.
2013. szept. 2. 21:08
6/9 anonim válasza:
Ha másnap esik az eső, akkor megette a fene a gyomirtást. Mondjuk én nem voltam elégedett a Gyomstoppal az más kérdés. Még a nyamvadt porcsin is túlélte meg a disznóparéj is. Viszont volt ahol a fű már megsárgult. Igaz ami igaz 8 hetes kelés volt.
7/9 A kérdező kommentje:
Már csak egy kérdés maradt. Fél liter gyomirtót 10 vagy 20 l vízhez kell hozzáadni? Mert mindkettő mennyiséget írja, pedig szép különbség van köztük.
2013. szept. 4. 12:08
8/9 A kérdező kommentje:
2 nap után száradnak már az oda nem illő elemek! :)
2013. szept. 8. 18:28
9/9 A kérdező kommentje:
Én se vagyok elégedett a Gyomstoppal. :( Nagyon kevés gazt pusztított el. Van egyáltalán hatásos gyomirtó ami a fűnek nem árt?
2013. okt. 7. 01:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!