Kezdőoldal » Otthon » Kert » Uborka termesztéssel való...

Uborka termesztéssel való gondok vannak, valaki segítsen? A többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Május 20.-án elültettem 2 kistasak kínai kígyó uborka magot. Most, július 14.-ére egész szépen megbokrosodtak, megnövekedtek. Már virágoznak, rengeteg virág van rajta. Az lenne a kérdésem, hogy

- kb. 12 virág van rajta és mind a 12 virágon lesz uborka?

- A egy bokron pár virág leesett, az baj ? Vagy ezek után fognak nőlni az uborkák? Hogyan zajlik az egész?

- Mikorra fognak megnőlni az uborkák?

2013. júl. 14. 19:27
 1/6 anonim válasza:
nyugi azon a bokron még 20 is lesz csak nyugi egyébként nemsokára talán 2 hét
2013. júl. 14. 19:41
 2/6 anonim ***** válasza:
A virág leesik, és termés lesz helyette! (Jó esetben)
2013. júl. 14. 21:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Ne sajnáld tőle a vizet, ha nem akarsz gacsos, keserű uborkát!
2013. júl. 14. 21:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Tavaly totál napba ültettem, ott sárgásak és keserűek lettek, igaz nem is tudtam minden nap locsolni. Idén félárnyékba vetettem, vagy legalábbis 5 óra után már nem éri nap és a mai napi képen látható az eredmény: egyszerre 6-8 uborka növekszik. Támrendszerre van futtatva a kontrollálhatóság kedvéért. Egy gombaölő permetezés ráférne.

Nem vagyok biztos benne, de lehet, hogy az uborka az egylaki növény és nem mind önporzó, vagyis a hím és nővirágok együtt vannak a növényen, így a hímekből természetszerűleg nem lesz termés. Az uborka akkor is elrúghatja a virágját, ha túl sok víz éri. Persze a legtöbb az azért esik le, mert beporzódott és termésképzés indul.

[link]

2013. júl. 15. 07:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Ugye mindkét tasak uborka ugyanazon fajta? (Nem kevered pl. az F1-es hibridet egy olcsóbb, kommersz ubival?)

Tavaly nagyon rászabtam, mert háromféle uborka volt egymás mellé ültetve egy 12 méteres ágyásba: F1-es kígyóuborkát és kétféle F1-es (Kolumbusz, Mohikán) fajtát... némelyik egymáshoz közel lévő bokor termése keserű lett és korcs.

2013. júl. 15. 13:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Igaz. Csak 1 féle uborkát ültess, vess, mert keresztbeporzás miatt keserű lesz az agyonöntözés ellenére is. Legalább 20 m kell a fajták között és ne legyenek szélirányba sem egymásnak. Akkor is lesznek, lehetnek keserű darabok, de nem mind.
2013. júl. 15. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!