Kezdőoldal » Otthon » Kert » Afuz Alit szőlőt rendeltem,...

Afuz Alit szőlőt rendeltem, de nem azt kaptam. Ez heteséges? Meghagyjam?

Figyelt kérdés

No nem az a kérdés, hogy lehetséges-e hogy mást küldenek mint amit rendeltem, mert persze. Mindig az van amit kér a vevő a rosszabb helyeken.

Azt olvastam, hogy az Afuz Alinak nagyon hosszúak a rügytávolságai kb 15 cm, ennek meg 5-6 centire vannak. 22 tavalyi telepítésből 2 kifagyott, és egy "Afuz Ali" megmaradt. Mit a fenét csináljak vele, mert én csemegeszőlő lugast szeretnék nem valami apró borszőlőt?

2013. júl. 6. 09:36
 1/5 A kérdező kommentje:
Afuz Ali :)
2013. júl. 6. 09:37
 2/5 anonim ***** válasza:
És miért biztos hogy a borszőlő aprószemű?
2013. júl. 6. 16:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Már a kérdést sem értem,pedig nem vagyok gyenge elméjű .

Afuz Alit rendeltél,és 1 megmaradt.Az Afuz Ali is csemege szőlő .Ha 1 darab borszőlő lenne,az is ehető,bármilyen legyen is . Könnyen előfordulhat hogy bele kerül más fajta is .Ez már az előállítónál lehetett igy ,a forgalmazó nem

vizsgál meg minden darabot.Mikor megvetted,akkor nézted meg

volna minden darabját,az e amit kértél .

2013. júl. 6. 16:44
 4/5 A kérdező kommentje:

Mert csak csemegeszőlővel kívánok foglalatoskodni, kvázi megenni, elajándékozni. Borral nincs kedvem pepecselni, ahhoz kevés, max pálesznak ha megmarad. A borszőlő vagy aprószemű, vagy a magja nagy, vagy a héja vastag. Valaki pl. az Izabellát kedveli, nekem az nem tartozik még véletlenül sem a fogyaszthatók sorába a nyálkás húsával és vastag héjával. Ha már mégis borszőlő, akkor jó lenne ha kései lenne legalább, mert a permetezéseket egy időre kéne tervezni. Úgy nem lehet permetezni egy lugasban ha az egyik augusztusban érik a másik szeptemberben a harmadik októberben... Kordonnál még csak-csak.

Azért írtam idézőjelbe a megmaradt Afuz Ali, mert csak az eladó szerint az, a botanikai jellege alapján nem.

2013. júl. 7. 22:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Az "Afuz Alit" postán rendeltem, mert azt már nem lehetett kapni október végén, mivel népszerű a kertészetekben. Csak tavasszal került a kezembe egy könyv ami a fajtákat részletezi botanikai pontossággal...
2013. júl. 7. 22:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!