Szomszéd fája a kerítés mellett van, leárnyékolja fél kertem nem engedi be a napfényt lakásom fő tartózkodási helyére. Többször szóltam a szomszédnak, de nem tesz semmit. Én mit tehetek? Békésen szeretném rendezni, de radikálisabb eszköz is jó.
Ha átlóg a telketek fölé, akkor vagy neki kell levágnia, vagy levághatod Te, vagy hívhatsz olyat, aki számlát tud adni a vágásról, és annak a költségeit a fa tulajdonosának ki kell fizetnie.
Mond neki, hogy ha letermett, akkor vágja le az ágakat vagy levágod magad. (vagy hívsz hivatásost)
Itt kb. mindenkinek igaza van, aki önkormányzati, rendőrségi dolgokat mond, és annak is, aki a levágás mellett érvel.
Nálunk ugyanez a helyzet, mi is magunk levágtuk a fa ágait, amikor a nappali nem kapott elég fényt, plusz a cseresznye, és barackfa levelei a csatornánkba hullottak.
Szóval kérd meg szépen, ha nem hallgat rád, akkor megmondhatod, hogy vágják le az átlógó ágakat, ha ez sem segít, nyírbáld meg magad. A szemük láttára, az a legbulibb. :D
És ha meg fordulna az önkormányzathoz, stb., akkor felvilágosíthatod, hogy menjen, csak ki fogják röhögni.
Viccet félretéve, tényleg előbb szóban próbáld meg a dolgot, ha nem segít, jöhet az érintett, illetékes intézmény/hatóság.
Vágd le az ágait. most tegyél a fára, az még visszanő.
De akkor nyesd meg megint :D
Majd tanul belőle, ha meg nem, akkor így járt. Aki hülye, haljon meg :)
Egyet nem értek. Ha levágod a fél fát, akkor nem fog árnyékolni? Vagy csak kevésbé árnyékol? Mert akkor szinte mindegy mit nyesel le róla ha olyan nagy a fa és olyan közel van. No meg ha csak az az egy kezd el hirtelen meghalni, elég nyilvánvaló, hogy nem magától.
Nekünk volt egy nyírfa és egy kicsit rálógott a szomszéd tetőtéri ablakára. Levágtuk volna ha szól azt az egy ágat ami zavart, de ő aljas módon titokban lepermetezte a fát. Ráment a felére, kiszáradt a fa fele és amikor egy nagyobb vihar volt, kettétörte. Nagyobb volt mint a 2 szintes házunk. Ez a szomszéd megmérgezte a 2 kutyánkat is. És nem merek bosszút állni semmi formában, mert féltem az állataimat akik még épségben vannak. De szivesen lepermetezném neki az egész kertet, hogy kirohadjon mindene! Mert annak az élete a kert. Eső után rohan rotációzni....
" Értelmes emberek fát ültetni szokták"
na de nem a szomszéd kárára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!