Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szomszéd fája a kerítés...

Szomszéd fája a kerítés mellett van, leárnyékolja fél kertem nem engedi be a napfényt lakásom fő tartózkodási helyére. Többször szóltam a szomszédnak, de nem tesz semmit. Én mit tehetek? Békésen szeretném rendezni, de radikálisabb eszköz is jó.

Figyelt kérdés
2013. máj. 30. 10:15
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak.Sajnos a fa olyan öreg,hogy a gyökereihez már nem ér le semmi vegyszer.Imádom a természetet,a vandalizmust nem díjazom.De az én életemről van szó.Depis vagyok,kell a napfény és világosság.Anyám virágot termelt, a fa alá soha nem tudott ültetni semmit,de félt tőle, mert félroma.És a vérvonal sajnos megmutatkozik.De dolgos és rendes,tisztelem őt.Ő nem tisztel engem.
2013. máj. 31. 07:52
 12/20 anonim ***** válasza:
66%

Ha átlóg a telketek fölé, akkor vagy neki kell levágnia, vagy levághatod Te, vagy hívhatsz olyat, aki számlát tud adni a vágásról, és annak a költségeit a fa tulajdonosának ki kell fizetnie.

Mond neki, hogy ha letermett, akkor vágja le az ágakat vagy levágod magad. (vagy hívsz hivatásost)

2013. máj. 31. 11:06
 13/20 anonim ***** válasza:

Itt kb. mindenkinek igaza van, aki önkormányzati, rendőrségi dolgokat mond, és annak is, aki a levágás mellett érvel.

Nálunk ugyanez a helyzet, mi is magunk levágtuk a fa ágait, amikor a nappali nem kapott elég fényt, plusz a cseresznye, és barackfa levelei a csatornánkba hullottak.

Szóval kérd meg szépen, ha nem hallgat rád, akkor megmondhatod, hogy vágják le az átlógó ágakat, ha ez sem segít, nyírbáld meg magad. A szemük láttára, az a legbulibb. :D

És ha meg fordulna az önkormányzathoz, stb., akkor felvilágosíthatod, hogy menjen, csak ki fogják röhögni.

Viccet félretéve, tényleg előbb szóban próbáld meg a dolgot, ha nem segít, jöhet az érintett, illetékes intézmény/hatóság.

2013. jún. 6. 21:43
 14/20 A kérdező kommentje:
Amikor szóltam neki,hogy levágom azt mondta,féloldalas lesz afa.Tényleg nem akarom a fákat pusztatani,lelkes rajongója vagyok a természetnek,de az én életemről van szó,nem a fa életéért.Talán többet érek,mint a fa.Megüt a guta,mikor látom,hogy bezzeg a többi gyümifáját nyeseti,permetezteti.Arra van pénze..
2013. jún. 7. 08:05
 15/20 anonim ***** válasza:
65%

Vágd le az ágait. most tegyél a fára, az még visszanő.

De akkor nyesd meg megint :D

Majd tanul belőle, ha meg nem, akkor így járt. Aki hülye, haljon meg :)

2013. jún. 7. 12:05
 16/20 anonim válasza:
53%

Egyet nem értek. Ha levágod a fél fát, akkor nem fog árnyékolni? Vagy csak kevésbé árnyékol? Mert akkor szinte mindegy mit nyesel le róla ha olyan nagy a fa és olyan közel van. No meg ha csak az az egy kezd el hirtelen meghalni, elég nyilvánvaló, hogy nem magától.

Nekünk volt egy nyírfa és egy kicsit rálógott a szomszéd tetőtéri ablakára. Levágtuk volna ha szól azt az egy ágat ami zavart, de ő aljas módon titokban lepermetezte a fát. Ráment a felére, kiszáradt a fa fele és amikor egy nagyobb vihar volt, kettétörte. Nagyobb volt mint a 2 szintes házunk. Ez a szomszéd megmérgezte a 2 kutyánkat is. És nem merek bosszút állni semmi formában, mert féltem az állataimat akik még épségben vannak. De szivesen lepermetezném neki az egész kertet, hogy kirohadjon mindene! Mert annak az élete a kert. Eső után rohan rotációzni....

2013. jún. 11. 23:45
 17/20 anonim ***** válasza:
65%
azért a fél fáról van szó, mert azt jogilag eltávolíthatja (ami átlóg), és ha levágja, akkor valószínűleg még kap árnyékot, de nem olyan erősen.
2013. jún. 12. 00:13
 18/20 A kérdező kommentje:
A fél fa kevésbé árnyékol.Lejobb lenne a tetejét levágni. Nagy kegyesen megengedte, hogy az átlógó ágakról ehetem a cseresznyét.Na, ennyit ér csak az életem. Többre tartom azonban magam.Ősszel nekem kell a lehullott leveleket összeszedni.Nem kis munka.
2013. jún. 12. 12:24
 19/20 hzugtr válasza:
64%
Örülj neki! Egyre kevesebb a zöld terület a világon. Értelmes emberek fát ültetni szokták, nem kivágni.
2020. ápr. 4. 20:49
 20/20 anonim ***** válasza:
72%

" Értelmes emberek fát ültetni szokták"

na de nem a szomszéd kárára

2020. ápr. 4. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!