Atya ég, milyen növény - virág ez?
Szomszédasszonyomnak köszönhetően hetek óta petúniának nevelem,úgy helyeztem el még kicsiknek a balkonládába is.
Pedig még hasonlított is a levele a más magról nevelt petúniákéhoz.... Most,hogy megjelent ez a bimbó,már furálltam,milyen nagy és kíváncsi voltam a színére,így ma kicsit megbontottam.... hát az állam leeset....:(
Lehet,hogy igazad van.... a googlén lévő körömvirág képeket elnézve....
Csak akkor az egyik amit nem értek,hogy kellhet egy körömvirágnak több hónap fejlődési idő? Nekem volt már pár éve és mondhatni a tavasz hírnöke volt.Ez márciusban el lett már szórva és nincs is körömvirágunk....érdekes...
Köszönöm a válaszokat,már Én is biztosra veszem,hogy ez az.:(
Nézzétek meg légyszi mit ír itt ez az oldal:
A körömvirág ápolása résznél.Egyrészt hogy lenne érett mag egy bimbóban?Másrészt pedig emlékeim szerint,amikor volt körövirágom az egész nyáron virágzott itt meg azt írja nyáron leáll a virágzás.
Kérek szépen tanácsokat avval kapcsolatban is,milyen helyre ültessem át őket,hol szeretnek majd jobban lenni.Köszi!
Bocs, az általad emlitett bekezdésben ez áll:
"A körömvirág ápolása
Míg a többi növény szára fagyoskodik, addig a körömvirág szereti az őszi és a téli csípős időjárást. Virágai a hidegebb hónapokban a legszebbek, a virágzás a nyár közeledtével leáll. A tavasszal fejlődő bimbókat csípjük le, és júniusban vagy július elején vessük még egy adag magot, hogy így biztosítsuk virágzást a hidegebb időben."
Ebben sehol nem találok olyat, hogy a bimbóban lennének magok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!