Kezdőoldal » Otthon » Kert » Akiknek kaktuszuk van! Milyen...

Akiknek kaktuszuk van! Milyen fajták, és mennyi db?

Figyelt kérdés

Nekem csak 1-2 éve vannak kaktuszaim kb 10-15fajta.

Télen házunkban/padlásteres/ csak az én szobámba nincs annyira meleg,majdnem hideg/hűvös van.Olyankor amikor a szobámba van télen az nem baj ha nincs meleg?Vagy ilyenkor a radiátor közelébe rakjam őket?Olyankor mennyi időközönként locsoljam?

2009. szept. 27. 19:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
számukat nem tudom, olyan 300 cserép körül. Fajtát tekintve millióféle. Oszlop, gömb, lithops, mammillaria, dögevő, őszapó, futós, télálló, rengeteg fajta, régóta gyűjtöm őket. Ezenkívül kb 50 db pozsgás. A pincében telelnek, kell nekik a hűvös világos hely, nem szeretik a meleget télen, mert egyrészt megtámadja a pajzstetű őket, másrész nem tud felkészülni a virágzásra.
2009. szept. 27. 20:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kb. 50 cserép van, pár éve gyüjtöm őket, nagyon szeretem, csodás viráguk van. Nyáron a kertben vannak, télen pedig hűvös világos helyen (garázsban), mióta így tartom őket csodás virágaik vannak. Locsolni télen nem nagyon kell, csak néha, mikor már nagyon ki van száradva, de csak kicsit.
2009. szept. 27. 20:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk az udvaron 3-4 éve volt kint egy kaktusz, ami meghalt (teljesen kiszáradt és sárga volt), így nem is foglalkoztunk vele. Szórakozásból egy ismerősünk pocsolyába mártogatta, mondván locsoljuk szegényt.. Pár nap múlva csodák csodájára elkezdett zöldenülni :D

Egyszerű mezei kaktusz volt. Se elágazás, se virág, hegyes tüskés. Szóval szerintem ne aggódj, ha a szobádban hagyod :D

2009. szept. 27. 20:32
 4/4 anonim válasza:
az első válaszadónak szólna.Őszapó neked sarjadzik ha igen adsz el belőle nem tudok szerezni sehol sem.
2011. okt. 2. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!