Paradicsompalánta vásárlásnál mit néztek?
Mármint akik már jártasak a paradicsom sikereiben, és tudják az okot is hogy miért.
Hossza? Színe? A palánta alkata?
Kíváncsi lennék. El kellene itt beszélgetni...
Itt ülök és várom a válaszokat!
Én a következő elveket nézem, ha van ellenvetés, akkor indokoljátok, kérlek!
- Ne legyen világos a palánta
- Minél több legyen a nóduszok száma
- Tömzsi, de ugyanakkor hosszú legyen
(?)-Sötétzöld<->Világoszöld (?)
Na ez kérdés
Köszi!
Viszont azt is olvastam, hogy a virágját le kell csípni még palántázáskor. Teljesen összezavar a sok információ, néha ténylegesen 180 fokosan ellentmondó információ...
meg is találtam ahol ezt írja.
Idézem:
""
Ha már virágzik kiültetéskor, a virágokat csípd le. (Ha sajnálod, legalább a felét!) De ne sajnáld, mert így az erejét a begyökeresedésre, a fejlődésre fogja fordítani, nem a termés kiérlelésére, amitől egy ilyen palánta akár el is pusztulhat. Ha korán akarsz paradicsomot, és később sokat, negyedén hagyd meg a virágot, a többiről csípd le. Később szembetűnő lesz a különbség a két bokor közt.
Jól van az írva, én ugyan magam nevelem a palántákat, de én is leszedem a virágokat, mikor kipalántázom őket.
Amikor a gyökérre gyúrás ideje van, ne a virágok kinevelése legyen a feladata, hanem szokja az új helyét stb. Kicsit sarkosan, de ez a lényeg. Természetesen, amikor optimális minden - most pl. jó idő van, nincs hőmérséklet miatti visszaesés - rendesen edzettek is a palánták, vagyis napégés sem lesz, szép nagy a földlabdájuk, akkor ennyire nem fontos, hogy a virágokat lecsípjed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!