Paradicsom és paprika előtt lehet még valamit vetni?
Figyelt kérdés
Palántát szoktam venni de addig se álljon üresen a kert mit lehet vetni előtte hogy mire kell tudjam ültetni a pari palántákat?2013. ápr. 3. 15:54
1/11 anonim válasza:
Nálunk még a kertbe kimenni sem lehet, akkora a sár. Fogalmam sincs, hogy mikor tudok elvetni valamit. Az elvetett borsóm már kirohadt a földben.
2/11 A kérdező kommentje:
Nekem nincs ilyen gondom, pici kertem van és enyhén magasított így nem áll benne a víz. Csak még nem sokat tudok róla :)
2013. ápr. 3. 16:10
3/11 anonim válasza:
Március közepén el kellett volna dugni a vöröshagymát,fokhagymát azok bírják az esetleges fagyot.Ugyanez a hónap végén a borsót,salátát,retek,sárgarépa,fehérrépának a magját is elültettük.Nagyon sok az eső,félek kirohad az egész.Nálunk kb:2-3 hetes késéssel érik minden és gondoltuk elébe megyünk a dolgoknak.Ha megvetted a vetőmagot akkor azon rajta van az,mikor palántázunk és mikor ültetünk.Érdemes április közepe illetve a vége felé uborkát, palántázott patisszont kiültetni.Paradicsom és paprika palántákat májusnak szinte a közepén szabad palántaként kiültetni,szinte ezek a zöldségek maradnak utoljára a kertészkedés szempontjából.Biztosan szoktál járni a piacon és ők javában árulják azokat a palántákat amiket már ki lehet tenni a kertbe.
4/11 minecodus válasza:
Salátát ültess!!Azért jó mert nem kell megvárni ameddig megnől,mert bármikor szedhető méretétől függetlenül.Tehát áprilistól-májusig saláta,majd utána a paprikát.(mi így szoktuk,de előző válaszoló is nagyon jókat írt.
5/11 anonim válasza:
Mi még semmit nem ültettünk a kertbe ... tiszta merő sár az egész :S reggelre vagy 3 centi hó fogadott ami szerencsére már elolvadt. Gyönyörű lesz így...rengeteg helyen nem tudnak időbe ültetni,vetni aztán majd csak ilyen selejtes cuccok lesznek és azok is jó drágán.
6/11 A kérdező kommentje:
Salátát nem szoktunk enni. Más ötlet?
2013. ápr. 3. 17:20
7/11 anonim válasza:
Salátát nem,akkor mégis mit ? A retek és a zöldhagyma marad .Persze ha már földbe van az is .Cigány kereket lehet még,az nem időjárás függő .
8/11 anonim válasza:
Most már semmit.
Ha nem fagyveszélyes helyen laksz, akkor május legelején lehet palántázni, minden második évben már április végén szoktam elkezdeni az 1000-1200 db palánta elejét. (Alföldi, tehát nem fagyvédett helyen.)
Amúgy március közepén vagy kicsit előbb lehetett volna zöldhagymát, retket, ritka sorokkal, hogy közéjük mehessen a palánta, ne kelljen kikapálni, ha nem nőnek meg a palántázásig.
9/11 anonim válasza:
Hónapos retek: van sárga és hosszúkás változata is. Ha most elveted május végéig leterem. Esetleg korai káposzta, de az belenyúlik a júniusba.
Zöldhagymának én téli sarjadék hagymát használok állandó ültetéssel, mert a dughagyma íze ugyan jó, csípősebb, de sajnálom mindet kihúzgálni, akkor pedig nehéz a helyére vetni.
10/11 anonim válasza:
Ez az év kész macera: a március elején jó időben elvetett hónapos retek a mai napig nem bújt ki, 2 centis csírában van. A fokhagyma szárának vége, föld feletti 12-3 centije megbarnult a fagytól, a dughagymák szépek egyedül. A sárgarépa és petrezselyem (fehér répa) csírázása kérdéses. Talán túlélték csírájuk a fagyokat és ne lesz gond, mert a felszín alatt volt egy kis hőtartalék. Ha nem, két hét múlva újravetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!