Facsemete átültetés után életben marad? Többi lent.
Kertvégében nőtt néhány cseresznyefa-csemete.
Ha kiásom és átültetem életben marad? Mikor csináljam?
Most vagy inkább ősszel? Hogyan csináljam? Mennyire mélyen ássak?
Facsemete átültetése csak lombhullás után, mikor már nyugalmi állapotban vannak.
Körbeásod, aláásol, és a legkisebb gyökérsérüléssel megpróbálod kiemelni. Ültetése ugyanúgy, mint ha szabadgyökerű lenne, vagyis jól beiszapolod.
Még most is átültethető, bár jobb lett volna korábban. Nyersz egy évet az őszihez képest, majdnem.
Minél nagyobb gyökérrel ásd ki. (Láttál már biztos facsemetét, ennek is legyen olyasmi gyökere.)
Fontos: a zöld részeket ültetés után szedd le róla, csak felül maradjon néhány gyenge hajtás. Ha csak fejlett hajtások vannak rajta, akkor abból hagyj 3-4 db-ot úgy, hogy csípd vissza őket néhány levélre. Jól iszapold be, aztán év közben is öntözd néha.
(Én is holnapra tervezek egy ilyen akciót, egyszerűen nem értem rá korábban a rengeteg munka miatt. Tavaly is ilyenkor ültettem át egy apró szemű cseresznyét, egyből oltottam is bele (héj alá oltással) 2 fajtát, mindkettő megfogta.)
Köszönöm a válaszokat!
Valójában ráér ősszel is nem kerget senki. Elvannak a csemeték a kert végében, ugyan úgy növekedni fognak mintha most ültetném át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!