Kezdőoldal » Otthon » Kert » Paprika mag vetése. Ki fog...

Paprika mag vetése. Ki fog most akkor kelni?

Figyelt kérdés
Az a lényeg, hogy nemrég vetettem paprika magokat, egy nagyobb balkonládába. Ezt a balkonládát a garázsba helyeztem, az ablakba. A garázsban van elég pára, de nincs olyan meleg. Igazából olyan 15-20c között szokott lenni. Most ki fog csírázni a mag ????
2013. ápr. 14. 21:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Ki fog csírázni simán ha éjjel nem megy 10-12 fok alá és kap elég fényt, nem az a gond. A paprika viszonylag hosszú tenyészidejű a fűszerpaprika kivételével. Ha pl. amerikai paprikát vetettél akkor szinte esélytelen, hogy augusztusig egy jó szedést produkálj róla, ahhoz már februárban el kellett volna vetni. Persze a fagyok beálltáig lehet belőle valami, de fele annyi mint lehetett volna.
2013. ápr. 14. 21:12
 2/9 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

A 15-20 C° kevés lesz, de ha letakarod a vetést üveglappal vagy fóliával, akkor emelheted a hőmérsékletet az ideális 25-28 C°-ra.

Alacsony hőmérsékleten elmaradna vagy túlzottan elhúzódna a csírázás.

2013. ápr. 14. 21:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Ahogy a kettes irta,csirázási szakaszban kell a hő,még éjjel is ha kibújt a földből lehet alacsonyabb hőmérsékletre, és világos

helyre tenni.Még nagyon nem késtél ki.

2013. ápr. 14. 23:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Valóban 20-25 fok kéne a tökéletes és gyors csírázáshoz, azonban a kérdéses hőfokon is megtörténik, persze 2x lassabban és 50%-os veszteséggel. Én gyakorlatból tapasztaltam. Nálam 16-18 fokon csíráztak, már 10 centisek..

1-es voltam.

2013. ápr. 15. 07:25
 5/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)

Ma letakartam alufóliával, az jó ??????

2013. ápr. 15. 20:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Nylonnal szokták...
2013. ápr. 15. 20:56
 7/9 anonim ***** válasza:
...mee akkor fény is kap picit és üvegházhatás lép fel ugye...
2013. ápr. 15. 20:57
 8/9 A kérdező kommentje:
Jaa. De bénea vagyok, nyugi nejlonnal takartam le. Nem értem miért alufóliát írtam :DD
2013. ápr. 18. 15:32
 9/9 anonim ***** válasza:

amíg ki nem csírázik teljesen belehet takarni akár feketefóliával is mivel az magába szívja a hőt(értitek,most nem tartok fizika órát)

sötét meleg helyet kedveli amíg ki nem csírázik....

2013. máj. 25. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!