Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fonnyadnak a paprika palántáim...

Fonnyadnak a paprika palántáim az üvegházban, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Folyamatosan lehervadnak ha kiviszem őket szoktatni, illetve napozni. 20-22 fok van csak, a páratartalom alacsony, de próbálom emelni. Ezen felül mit tehetek? Permetezni nem merek mert még csak 4 levelesek és félek a palántadőléstől.
2013. ápr. 11. 12:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Használj valamilyen tápoldatot ( Pl. Substral). Ettől megerősödnek a szárak és több nedvességet tud felszívni.
2013. ápr. 11. 12:30
 2/5 A kérdező kommentje:

Humus fw-t és Dutch Pro-t kapnak, szóval ezzel nincs baj. Egyszerűen csak az üvegház lett eltervezve és nincs megfelelő szellőzés. Raktam be párásító tálcákat is.

Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy merjek e permetezni? Természetesen sima humus fw-s vízzel. Vegyszert nem használok.

2013. ápr. 11. 13:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Mit takar az, hogy lehervadnak?

Nem lehet, hogy az üvegházban túl meleg van nekik, vagy száraz a földjük?

Fonnyadó palántának nem túl jó ötlet plusz tápanyag. Sőt, lehet, hogy a túltápozás okozza a gondot, ha 2 féle dolgot is kapnak. Mostanában lenne időszerű a legelső tápoldatozás.

Az én palántáim 2 napja vannak a szabadban, minden borítás nélkül, azok nem fonnyadnak.

2013. ápr. 11. 21:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Elképzelhetőnek tartom, hogy a műtrágyák veszik el a vizet a növénytől.
2013. ápr. 12. 08:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Nincsenek túltápozva sem. :P Egyszer voltak eddig tápozva, akkor is csak az ajánlott harmadával. A humus fw nem műtrágya egyébként, hanem humusz koncentrátum, tápanyagtartalma alacsony. A gond az alacsony páratartalom, ez biztos. Viszont raktam már be 2x200 literes hordót, azok párologtatnak már rendesen. :) Problem solved!
2013. ápr. 12. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!