Hogyan kell csíráztatni?
Hasonló véleményen vagyok, mint az előttem szóló.
- Ha gyümölcsfát szeretnél, azzal a céllal, hogy ne csak egy szép fád legyen, hanem arról gyümölcsöket is szedhess, akkor inkább kertészetből -kereskedés vagy termelő- vegyél csemetét, ami gyümölcsfajtától függően leggyakrabban oltvány növény.
- Ha csak dísznek kellene a fa/gyümölcsfa, akkor próbálkozhatsz magról is, hiszen ebben az esetben nincsenek a terméssel kapcsolatban elvárásaid.:)
Ami a csíráztatást illeti az a lényeg, hogy folyamatosan nedvesen tartsd a magot/magokat.
Teheted akár valamilyen jó minőségű és szemszerkezetű termőföldbe, vagy speciálisan ilyen célra forgalmazott földkeverékbe,... de akár teheted egy megnedvesített és folyamatosan nedvesen tartott papírtörölköző köteg közé is.
Ez utóbbi esetben majd vigyáznod kell, hogy miután már kicsírázott a magod, nehogy megsérts vagy letörd a friss csírahajtásokat, amikor elülteted.
Növénye válogatja, de csírázásnál is jót tesz ha melegen van a mag (nem hőségben, de legalább szoba melegben, esetleg az ablak környékén), és természetesen folyamatosan gondoskodni kell arról is, hogy megfelelő mértékben nedves közeg vegye körül a magot/magokat, majd a csírázás megindulása után már a napfénynek is sok szerepe van abban, hogy hogyan fejlődik tovább a növényed.
Ne keseredj el nagyon, ha az első lépéseidet nem a várva várt siker követi. Sajnos ez gyakran megesik...
Jó munkát és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!