Almamagot hogy kell csíráztatni?
Szia!
Az első válasz jó volt, valóban szükséges a vernalizáció.
Hűtőszekrénybe kell tenned a magokat, nagyjából 6-8 hét időtartamra, majd ezt követően ültetheted cserépbe.
Azt gondolom tudod, hogy az így nyert magoncokból fejlődő fák az esetek nagy részében alkalmatlanok gyümölcstermesztésre.
Köszönöm szépen!
Igen, tudom. Csak a növény miatt szeretném. Látni fogok valami változást a magokon a hűtőben tárolás után? Honnan fogom tudni,hogy már elültethetem?
Köszönöm szépen a segítséget!
És ha már egy hozzáértővel futottam össze, megkérdezném azt is, hogy grapefruit magot is hasonlóan kellene?
Ötféle magot próbáltam csíráztatni, grapefruit, citrom, paprika, datolya, alma. Ezek közül a datoyla és a citrom sikerült, az almával és a paprikával nem történt semmi a vizes vatták között, a grapefruit pedig elkezdett penészedni. Szerinted milyen magokkal érdemes még próbálkozni?
Szívesen!
Nem feltétlen kell vatta alatt csíráztatni a magokat. A citrusfélék 2-3 hét alatt, míg a paprika 3-4 nap alatt jól csírázik cserépben.
Hogy mely magokkal kísérletezel, annak csak a fantáziád szab határt. Jó eredményt hozhat a szelíd és vadgesztenye, dió, lencse, borsó, bab vagy akár vadon élő növények magjainak a csíráztatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!