Ktech kérdése:
Kedves kertészek! A paradicsompalántákat mikor célszerű balkonba átültetni és milyen tápoldatra van szükség?
Figyelt kérdés
2013. márc. 23. 16:07
1/2 anonim válasza:
Kiültetés a fagyok elmúltával, vagy ha este fagy várható bevinni a lakásba, egyébként május 10 után szokták véglegesen kint hagyni. Tápoldat legyen nátrium (pl. pétisó) és foszfor (pl. szuperfoszfát) tartalmú, kálium nem szükséges. Négyzetméterenként 1-2 evőkanál elegendő belőlük 2 havonta, különben kiég. Vízben oldva, is működik.
2/2 hell-ikon válasza:
Kicsit javítok az első hozzászóló irományán, ha nem baj...
Ha pétisó akkor az nem nátrium, hanem nitrogén. A paradicsom ráadásul meglehetősen káliumigényes növény, igaz főként éréskor van leginkább jelentősége de azért nem elhanyagolandó teljesen.
Nem tudom, ha valami dobozba vetetted és láthatóan már nem nagyon férnek egymástól akkor ajánlott nagyobb térállásra ültetni őket időjárástól függetlenül max. bent tartod még a szobában amíg ilyen szar idő van, mint most.
Én 2-3 lombleves állapotban már külön szoktam őket ültetni tejfölös poharakba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!