Ha elültetek egy almamagot akkor az évek múlva fog teremni?
Ez nem így van.
6-8 év után terem, és valamelyik ősére fog visszaütni.
Azaz lehet kiváló minőségű termése, de gyenge minőségű is. Fanyar vadalmára az esély 0 körüli.
A baj az ezzel, hogy az almafajták gyökere nem feltétlenül elég erős, ami miatt kicsi, fejletlen marad a fa. Ezért szokták erős gyökerű alanyra oltani, így a gyökér az alanyé, a föld fölötti rész pedig a nemes fajtáé.
A 3. válaszolónak van igaza.
Igaz, hogy több idő kell míg teremni fog, az esetek nagy részében az anyára hasonlít.
Hogy ehetetlen legyen arra nagyon kicsi azt esély.
Többiek, ti hallottatok már a növény (gyümölcs) nemesítésről, generatív szaporításról, keresztezésről, meg egyáltalán a genetikáról, öröklésről?
Az almamagról kevés esély van arra, hogy kikel...
Anno mi is próbálkoztunk ilyesmivel, reménytelenül.
Legjobb ha levélről vagy ágról próbálsz meg fakasztani
Hetes!
Te full hülyeségeket írsz.
Még a télen szedtem almákból magokat, beraktam a hűtőbe, hogy tavasszal elvessem.
De már most olyan a zacsi, mintha spagetti lenne benne, mert az összes mag kicsírázott.
8as
én ezt még a netről olvastam...
véletlenül találtam rá az almafa szaporítására...
bocsi ha rossz volt, én így emlékszem... még régebben utána is néztem, hogy magról nehezebb.
nem csak ivarosan lehet szaporítani egy növényt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!