Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha elültetek egy almamagot...

Ha elültetek egy almamagot akkor az évek múlva fog teremni?

Figyelt kérdés
Hallottam valami beoltásról. Az mit jelent? Ha nem oltom be, nem terem az almafa?
2013. febr. 28. 20:03
 1/10 anonim ***** válasza:
45%
Nem fog teremni,vagy ha mégis,akkor valami fanyar vadalmát.Be kell oltani, vagy szemezni,"nemes" almafáról származó ággal,és akkor is kell neki jó pár év,hogy teremjen.
2013. febr. 28. 20:19
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Ne ezzel kisérletezgess,mert akkor soha nem fogsz almát enni .
2013. febr. 28. 20:42
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Ez nem így van.

6-8 év után terem, és valamelyik ősére fog visszaütni.

Azaz lehet kiváló minőségű termése, de gyenge minőségű is. Fanyar vadalmára az esély 0 körüli.

A baj az ezzel, hogy az almafajták gyökere nem feltétlenül elég erős, ami miatt kicsi, fejletlen marad a fa. Ezért szokták erős gyökerű alanyra oltani, így a gyökér az alanyé, a föld fölötti rész pedig a nemes fajtáé.

2013. febr. 28. 21:40
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Próbáld meg és ültess egy 1000 forintos almafacsemetét ami 3 év múlva terem és meglátod megérte e szenvedni.
2013. márc. 1. 07:43
 5/10 anonim ***** válasza:

A 3. válaszolónak van igaza.

Igaz, hogy több idő kell míg teremni fog, az esetek nagy részében az anyára hasonlít.

Hogy ehetetlen legyen arra nagyon kicsi azt esély.

Többiek, ti hallottatok már a növény (gyümölcs) nemesítésről, generatív szaporításról, keresztezésről, meg egyáltalán a genetikáról, öröklésről?

2013. márc. 1. 14:20
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem arról van szó hogy ne hallottunk volna ilyenről csak nem éri meg a vesződséget.De ha a kérdezőnek kimondottan ez a terve és nem anyagi megfontolásból kérdezte akkor csinálja.
2013. márc. 1. 16:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Az almamagról kevés esély van arra, hogy kikel...

Anno mi is próbálkoztunk ilyesmivel, reménytelenül.

Legjobb ha levélről vagy ágról próbálsz meg fakasztani

2013. márc. 4. 17:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Hetes!

Te full hülyeségeket írsz.

2013. márc. 4. 21:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Még a télen szedtem almákból magokat, beraktam a hűtőbe, hogy tavasszal elvessem.

De már most olyan a zacsi, mintha spagetti lenne benne, mert az összes mag kicsírázott.

2013. márc. 4. 21:33
 10/10 anonim ***** válasza:

8as

én ezt még a netről olvastam...

véletlenül találtam rá az almafa szaporítására...

bocsi ha rossz volt, én így emlékszem... még régebben utána is néztem, hogy magról nehezebb.

nem csak ivarosan lehet szaporítani egy növényt...

2013. márc. 6. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!