Hogyan termesszek csalánt?
Csalánt szeretnék termeszteni, hogy a tobbi gyógynovényt csalánfozettel ontozhessem.
De hogyan? m
Magról lehet? Vagy a szabadban ássak ki egyet? Vagy hogyan??? Légyszives minnél hamarabb válasoljatok!
Koszonom!!!
Én a növényeimnek szoktam belőle készíteni tápanyag utánpótlást. Az 'Edible garden'-Alice Fowler- féle sorozatban láttam. Ajánlom mindenkinek, nagyon szuper kis sorozat. :)
A csalánt nem tudom, hogyan vihetnéd a kertedbe. Nekem szerencsém van, mert nem túl messze a házunktól van egy terület, ami tiszta csalán. Oda el szoktam menni időközönként, és szedek egy jó nagy zsákkal. A kertbe azért nem ültetné :) de ha Te szeretnéd, akkor próbálj meg bevinni egy tövet, esetleg mikor virágzik, szedj belőle magot.
Szia!
Végtelenül egyszerű! Kiásol egy tő csalánt az erdőből és elülteted a kerted egy félárnyékos szegletébe.
Ellenben ezt csak akkor tedd, ha rendszeresen tudod gyomtalanítani a kerted, mert a tarackjai és magjai miatt ott is meg fog jelenni, ahol nem is számítasz rá!
És ha egy nagyobb cserépbe ultetném a tobbi cserepes novényhez?
Most nagy hulyeséget kérdeztem?
Valóban, nem mindenhol él meg, meszes talajon nem marad meg.
Tőlem is kértek már fórumtársak tövet, mert náluk egyszerűen nem él meg.
Tavaly óta én sem irtom, teának szedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!