Csalánt hogy kell szárítani, hogy iható tea legyen belőle?
Figyelt kérdés
Szívesen kipróbálnám, de semmi hasznos információt nem találtam róla.2011. ápr. 24. 13:17
1/4 anonim válasza:
Leszeded a leveleket a száráról, és napos szellős helyen kiszárítod, vagy csokorba kötöd, és felakasztod száraz, napos helyre, és száradás után szeded le a leveleit. Ha megszáradtak a levelek, összemorzsolod.
2/4 anonim válasza:
Minel frissebb allapotaban hasznaljuk fel, annal biztosabb a gyogyhatasa.
Tehat amig csak teheted, addig a friss novenybol keszits teat, aztan majd a teli honapokban fogyaszthatod a szaritott fajtajat.
Erdemes gyokerestol gyujteni majusban, ezt megtisztitod es kiszaritod. Lehet padlason elteritve, de felkotve is.
A gyokerebol es a szarabol aztan mar lehet gyogynoveny furdot kesziteni!
3/4 anonim válasza:
Egyenlőre nem kell kiszárítani, úgy az igazai, ha friss. Majd kora ősszel szedj szárítás céljára, télire!
4/4 anonim válasza:
Az utolsó válaszolóval egyetértek,annyi hozzáfűznivalóm lenne,hogy gyógynövényeket nem szárítunk napon.Vágd össze a növényt kb.1 cm-es darabokra és szellős helyen,tiszta papírlapon szétterítve,gyakran forgatva száríts meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!