Mit termesszek a kertben ami nagy haszonnal jar?
szoval eleg jol eltudom adni es keresek vele.
egy nagy hatso kert
Hát én nem akarom azt mondani, hogy vadkender.
Úgyhogy what can their. :-)
Manapság ha kupec vagy,az a legjobb pénz. Termelni egyszerűen nem éri meg.
---Véleményem szerint a virág,a fokhagyma,és a fűszerpaprika.
Az a baj, hogy a nagyüzemi agyonvegyszerezett agyonkezelt olcsó import moslékkal nem tudod felvenni a versenyt. Az emberek 95 %-a az árcédulát nézi, meg az optikai tuningot.
Optikai tuning alatt a következőre gondolok. Az áruházak polcain gyönyörű szinte milliméterre egyforma méretű és azonos színű fürtös paradicsomot lehet látni. Én is nagyon szeretem a fürtös paradicsomot, de nekem eddig még nem sikerült ilyet termeszteni. A fürt tetején mindig nagyobbak a szemek és előbb érnek meg mint a fürt alján. Persze én a napsütésre a kútból húzott öntözővízre és az anyatermészetre bízom a dolgot. Szóval én valamit másképp csinálok. Viszont az én paradicsomom íze az egész más...
A természetes körülmények között termelt - ezért drágább - bioélelmiszereket nagyon kevesen hajlandóak megfizetni.
Én csak a családnak termelek. A legnagyobb haszon, hogy egészséges ételt fogyasztunk a kertből - és tudom mi kerül az asztalomra. Sajnos csak tavasztól őszig lehet nagyobb mértékben elszakadni a zöldségestől. Bár a téli időszakra is sok mindent eltettünk.
Talán nem ezt a választ vártad, de szerintem a legnagyobb haszon azzal jár, ha olyasmit ültetsz a kertbe, amit a család el fog fogyasztani. Paprika, paradicsom, répa, petrezselyem, karalábé, krumpli és társai.
Ezeket a dolgokat úgyis megvennéd a boltban, azzal a különbséggel, hogy ott agyon vegyszerezett, génmanipulált zöldséget kapsz, a saját kertedben meg egészségeset tudsz termeszteni. Jobb életminőség, 5-6 év plusz, kell ennél nagyobb haszon?
Koka cserjét.
Aztán már csak egy kis üzem és kész a milliós üzlet meg a pár év börtön később.
de egyébként csinálj konyhakertet. Az magad miatt éri meg.
Csicsókát.
Egyszer elveted, aztan nem kell vele foglalkozni, csak amikor felszeded. Igenytelen, talajra, ontozesre. Kiirthatatlan, szinte magatol no mint a gaz. Ettermek stb veszik rendesen, mert dragabb kajakhoz hasznaljak. Olyan mint a krumpli, csak finomabb es egeszsegesebb.
Vagy keritsd korbe es tarts csirkeket.
Ha tobb penzt akarsz keresni a kertbol, akkor alaposan meg kell tanulnod a csinjat binjat, mert egesz evben lehet termeszteni mindenfelet, csak tudni kell mit mikor takarithatsz be es egybol mit vethetsz a helyere, hogy se idot se helyet ne pazarolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!