Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyire befolyásolja a...

Wartburg353s kérdése:

Mennyire befolyásolja a növények ízét és vitamintartalmát, hogy fóliasátorban nőnek?

Figyelt kérdés
Idén lesz fóliánk, tudom, hogy pl paradicsom, paprika jóval hamarabb megérik benne, de nem lesz kevésbé ízletes, ha szabad föld helyett a fóliasátorba ültetem? Milyen növények "szeretnek" még ott? Hagyjak meg esetleg néhány palántát, hogy azokat később a fólián kívülre ültessem?
2013. febr. 18. 11:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szívesen.

Általánosságban a legízletesebbek a kis bogyójú vagy cseresznye paradicsomok, mert ezeknek magas a sav és cukor szintjük.

A fekete színű paradicsomban, általában kevesebb a sav és több a cukor, vagyis kicsit édes az íze.

Hogy a cseresznyeparadicsom ízletes-e vagy sem az nem is lehet kérdés.

Hogy a fekete paradicsom ízletes-e?

Na ez már szubjektív, ízlés kérdése (nekem ízlik).

2013. febr. 19. 11:53
 12/12 anonim ***** válasza:
80%

Azonos fajtákat ültetsz fólia alá vagy a kertbe, ízre észrevehetően nem lesz különbség, csak koraiságába. A "Piac" miatt a nemesítés elment a kívánalmak irányába:

-koraiság, kisebb fényigény, alacsonyabb hőmérséklet, akár az íz rovására is.

A termőhely nagyban befolyásolja ízt. A Kárpát-medencén kívül, van gyümölcs és van egy gyümölcs íze. Konkrétabban:

mondjuk van egy paradicsom, ez úgy néz ki mint egy paradicsom, az íze viszont egyfajta gyümölcsíz. Ezekkel a termékekkel találkozunk a nagy áruházakba. Érdemes lenne utánanézni, hogy a nyelvújítás előtt, mit jelentett az íz szavunk.

2013. febr. 20. 11:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!