Mennyire befolyásolja a növények ízét és vitamintartalmát, hogy fóliasátorban nőnek?
Szívesen.
Általánosságban a legízletesebbek a kis bogyójú vagy cseresznye paradicsomok, mert ezeknek magas a sav és cukor szintjük.
A fekete színű paradicsomban, általában kevesebb a sav és több a cukor, vagyis kicsit édes az íze.
Hogy a cseresznyeparadicsom ízletes-e vagy sem az nem is lehet kérdés.
Hogy a fekete paradicsom ízletes-e?
Na ez már szubjektív, ízlés kérdése (nekem ízlik).
Azonos fajtákat ültetsz fólia alá vagy a kertbe, ízre észrevehetően nem lesz különbség, csak koraiságába. A "Piac" miatt a nemesítés elment a kívánalmak irányába:
-koraiság, kisebb fényigény, alacsonyabb hőmérséklet, akár az íz rovására is.
A termőhely nagyban befolyásolja ízt. A Kárpát-medencén kívül, van gyümölcs és van egy gyümölcs íze. Konkrétabban:
mondjuk van egy paradicsom, ez úgy néz ki mint egy paradicsom, az íze viszont egyfajta gyümölcsíz. Ezekkel a termékekkel találkozunk a nagy áruházakba. Érdemes lenne utánanézni, hogy a nyelvújítás előtt, mit jelentett az íz szavunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!