Mennyire befolyásolja a növények ízét és vitamintartalmát, hogy fóliasátorban nőnek?
A bolti paradicsom nem azért lesz ízetlen szar, mert fóliasátorban terem, hanem azért, mert olyan fajta.
(jól tárolható, bőtermő)
Ültethetsz bele: paprika, paradicsom, uborka...
salátát, retket már most lehetne bele vetni
Kedves 2!
Termesztettél már fólia alatt paradicsomot?
1 voltam, egyébként agrármérnök végzettségű őstermelő
(paradicsomot csak saját felhasználásra termelek)
Az íz és zamat megítélése mindig szubjektív!
A szabadföldi zöldség, gyümölcs ízéhez semmi köze az agrármérnöki diplomádnak!
Kedves 2!
Termesztettél már fólia alatt paradicsomot?
Mi már évtizedek óta termesztünk fólia alatt és szabadföldön is, és az ízkülönbséget fajtatulajdonságok befolyásolják. (tudom ez sem bizonyít semmit)
A jól tárolható paradicsom fajták (a boltba kerülő paradicsomok döntő többsége) kapcsolt tulajdonsága, hogy szépek, de szar az ízük.
Az "íz és zamat befolyásolója" a paradicsomnál a cukortartalom és savtartalom, ami mérhető.
Minél alacsonyabb, annál ízetlenebb.
Még a szárazanyag is befolyásolja az ízét, de döntően az előbbiek.
Valaki olyan is írjon, aki nem 75%-os mert így olyan, mintha magamba beszélnék! Másnak nincs SAJÁT tapasztalata?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!