Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy lehet a legtöbb C-vitamin...

Hogy lehet a legtöbb C-vitamint, és nyomelemet kinyerni a csipkebogyóból?

Figyelt kérdés
Én úgy szoktam hogy kettévágom egy késsel és úgy áztatom 1 éjszakát,aztán meg leszűröm fém szűrővel.Tudom nem jó a vitaminnak a fém,de hát akkor meg mivel vágjam ketté?....a másik hogy vki írta hogy áztatás után meg lehet enni,persze bogyókat nem,de hát az elég szőrös,tüskés...és akkor úgy tuti hogy minden nyomelem bekerül....apropó bogyók,miben van a legtöbb jó "dolog", a magban vagy a húsában?

2013. jan. 9. 21:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Kerámia kés is létezik, de egy pár másodpercig tartó kettévágástól nem fog elbomlani a C-vitamin. Egyébként ha már megcsípte a fagy, akkor puha, törni vagy akár szétmorzsolni is lehet, és nem kell kés. Műanyag szűrőt is lehet kapni, ha ennyire idegenkedsz a fémtől.


A gyümölcshúsban van a legtöbb "jó dolog".

2013. jan. 9. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
a c vitamin tárolás közben is bomlik, valamint úgy 50 fok körül méggyorsabban.
2013. jan. 10. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
nem idegenkedek a fémtől,csak hát írták milyen kényes a C vájtamin...ozt maraggyon má meg,ha már annyit kínlódtam a szedésével...
2013. jan. 11. 21:18

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!