Bodzát, Csipkebogyót lehet ágról termeszteni?
Figyelt kérdés
A kertünk végében kezdődik egy erdő. ennek a szélét tavaly tavasszal kivágták, az első fákat és bokrokat, mert útban voltak a villanyvezetékeknek. ezek helyére szeretnék ültetni cserjéket, de akkor már olyat, amiből hasznom is lehet.:) sok bodza van errefelé erdőszéleken, és csipkebogyó is. lehet őket ágról termeszteni? ha igen hogyan csináljam és mikor? Mit ajánlotok még ide ültetni? Mogyoróbokor is van sok, de mogyorót még egyiken sem láttam.2013. jan. 6. 15:59
1/3 anonim válasza:
Csipkebogyót lehet, tavasszal, mikor elkezd hajtani, levégsz 50-150 cm ágakat (amekkora tetszik), és ledugdosod őket a földbe. Eleinte nem árt meglocsolni, később nem kell, elég strapabíró.
A bodzával is hasonló a helyzet, de ebben nem vagyok biztos, annak jobb módszere egy-két tövet kiásni.
Egrest, ribizlit, amit szeretsz, azt érdemes telepíteni.
Annak fényében, hogy mennyi vadállat jár majd oda eszegetni :-)
3/3 anonim válasza:
Szia! :)
Sajnos nem vagyok szakember és kerttel sem rendelkezem, de láttam az egyik utcában csipkebogyót és szeretnék termeszteni a családnak C vitamin céllal, viszont nem tudom, hogy kell. Tudsz ebben segíteni nekem?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!