Mit éri meg termeszteni kis területen?
Lenne egy eladó telek 3300 nm-es egy elég lepusztult kis házzal 1,15 millió ft-ért.
Mit érné meg termeszteni rajt hogy minél hamarabb visszajöjjön a vételár?
Gyümölcsfákat ültetni pálinkának, lekvárnak vagy csak simán gyümölcs eladásra? Fenyőfát karácsonyfának? Akácot tűzifának? Zöldségeket?
A fák, -gyümölcs, tűzi- csak évek múlva hoz hasznot.
Ha nem tudod őrizni, -és olyan a környék- szinte mindent elhordhatnak.
Őrizni nem nagyon kell, mert belterületen, központi helyen van és nem jellemzőek annyira a lopások.
Az hogy ha több év (5-10) múlva térül meg nem baj, viszont jó lenne ha kevesebb munka lenne vele, ezért gondoltam a fenyőre, gyümölcsfákra. Öntözési lehetőség van kútból, tehát az nem kerülne sokba. Mivel nem értek a mezőgazdasághoz nem tudom hogy mi térülne meg könnyebben. Fizetőképes kereslet valószínű lenne a gyümölcsre, zöldségre, mert a környékbeli szállodák rendszeresen vásárolnak őstermelőktől.
"ezért gondoltam a fenyőre, gyümölcsfákra"
A gyümölcsfa munkás! Kell metszeni, permetezni, művelni az alját a gazosodás végett. Sokára terem, ezt már említették, ha elfagy akkor meg semmit nem ad le abban az évben de attól az említetteket ugyanúgy meg kellene csinálni.
Ha tudsz öntözni akkor talán a zöldségféle annyiból előnyösebb, hogy bemikrózzátok, és egy időkapcsolóval jobban ott lehet hagyni, főleg ha nem járnak oda enyveskezűek.
Ha így áll a helyzet, én akácost telepítenék.
Igénytelen, kevés gondozást igényel, jó tűzifának és fűteni minden télen kell! Ha a gázárak így nőnek, lesz rá kereslet!
Egyre többen állnak át a kandallós fűtésre, abba pedig ideális.
Igazából, nem kifejezetten ilyen célra venném, hanem amúgy is megér ennyi pénzt (Balatontól 20 km-re van egy kb. 1100 fős faluban), csak az épület elég lepusztult ami rajt van és lehet hogy csak 10 év alatt tudnám felújítani vagy az is lehet hogy újat kellene épülni rá, de már a telek is szerintem megér ennyit.
Csak addig is jó lenne hasznosítani hogy ne csak vigye a pénzt hanem hozza is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!