Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van nekem egy kerti szivattyúm...

Joci84 kérdése:

Van nekem egy kerti szivattyúm és hiába töltöm fel vízzel a csövet nincs nyomás! A szivattyú beindul de nem jön a víz! Megtelik a cső azzal a vízzel amit beleöntöttem, nem folyik el sehol, de még sincs nyomás! Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Annyit már mondtam, hogy a lábszelep lehet a baj, ha szerintetek is akkor azt hogy tudom kitisztítani? Mert a lábszelep nagyon mélyen van!

2012. nov. 5. 18:57
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Hát úgy van (én is menetközbe tudok meg dolgokat) Hogy a kút 90 méter kb, a szivattyú kb 8 méter mélyen van a felszíntől és onnan a szívó cső lemegy kb 8 métert! Mikor kihúztuk a csövet, alul legalább 2 méteren vizes volt, meg látni is lehetett a pvc csőbe a vizet!
2012. nov. 9. 16:43
 22/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget megoldódott a szivattyú kérdés! Szimeringes volt a szivattyú meg be volt kicsit szakadva a kút! Kicseréltük a szimeringeket és utána nehezen de elkezdte szívni a vizet. Nagyon homokos volt, de kb 50 óra folyatás után jó is lett! Most már tökéletesen működik és csak úgy dől a házba a hideg meg a meleg víz! Még egyszer köszönöm mindenkinek
2012. nov. 14. 18:49
 23/24 anonim ***** válasza:
Kikompresszorozni azért nem ártana rendesen,hacsak nem szeretnél havonta szimmeringet cserélgetni,ugyanis a víz folyamatosan hozza magával a homokot ami pont a szimmeringnél rakódik le és idővel a szivattyú tengelyét is elkoptatja ami nehezen javítható.Ha veszel majd új szivattyút akkor tömszelencéset vegyél ne szimmeringest.
2012. nov. 14. 23:14
 24/24 A kérdező kommentje:
erről a tömszelencésről nem is hallottam! De ha úgy alakul, hogy új kell akkor olyat veszek, ha az jobb! egyébként nézem folyamatosan a vizet egy darab homokot nem találok benne! igaz még bevizsgáltatni nem vittem el!
2012. nov. 15. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!