Van nekem egy kerti szivattyúm és hiába töltöm fel
vízzel a csövet nincs nyomás! A szivattyú beindul de nem
jön a víz! Megtelik a cső azzal a vízzel amit
beleöntöttem, nem folyik el sehol, de még sincs nyomás!
Mi lehet a baj?
Figyelt kérdés
Annyit már mondtam, hogy a lábszelep lehet a baj, ha szerintetek is akkor azt hogy tudom kitisztítani? Mert a lábszelep nagyon mélyen van!
Valószínűleg a kút lehet a 90 méter mély,a szivattyú 10 méter mélyen,a lábszelep pedig valahol a kettő között.Lehet hogy a lábszelep nem éri el a vízszintet.
2012. nov. 6. 07:47
12/24 anonim válasza:
Húzd ki a szívócsövet,toldj hozzá pár métert.
Már annyi tippet adtam hogy három nap mire mindent végigpróbálsz :)
2012. nov. 6. 07:50
13/24 A kérdező kommentje:
A víz benne marad a csőben, szóval nem folyik el sehol, csak egyszerűen nem jön a víz! Mikor először próbáltuk kicsit jött a víz, de max fél méter magasra lövelt kb 20 percig és nem jött több!
2012. nov. 6. 12:31
14/24 anonim válasza:
Akkor valóban minden jó,csak a szívócső nem éri el a vízszintet,toldj hozzá pár métert és jó lesz.
2012. nov. 6. 18:32
15/24 gomzoli válasza:
Lehet, hogy nem is rossz a szivattyú. Ha ugyanis a szivattyú, és az alatta lévő felszívni kívánt víz szintje közötti távolság meghaladja a 10 métert, akkor a szivattyú nem tudja felszívni a vizet. 9,8 méternél vége a tudománynak. Fizika.
2012. nov. 6. 20:43
16/24 gomzoli válasza:
Ha olyan mélyen van már a vízszint, akkor pedig kell egy mélykúti búvárszivattyú, borsos áron.
2012. nov. 6. 20:45
17/24 anonim válasza:
Ha a csőkút átmérője megengedi.Ha nem akkor meg kell egy új kút,megintcsak borsos áron.De jó hogy nem ilyen helyen lakok,nálunk némelyik csőkútban kézzel el lehet érni a vizet,de legrosszabb helyen is 4-5 méter mélyen van a talajszinttől.
Azért próbáld meg megtoldani a szívócsövet.Kilenc méterig toldhatod,utána se jó,akkor a szivattyút tedd még mélyebbre.
2012. nov. 7. 07:09
18/24 A kérdező kommentje:
Hát mi kiszedtük a csövet, kitakarítottuk a lábszelepet is, minden frankó, de a cső végén kb 30 centin el volt dugulva homokkal!na azt kitakarítottuk és visszadugtuk, de semmi!valószínű vissza dugtuk a homokba! Azt mondták vágjak le a csőből egy keveset, mert mivel nagyon rég óta (kb 3 éve)nem volt használva ezért van ez! Ezt a tanácsot érdemes megfogadni?
2012. nov. 8. 19:03
19/24 anonim válasza:
Remélem akkor már megnézted a vízszintet is hogy mennyire lóg bele a lábszelep.Legalább 2-3 méterre benne kell hogy legyen ahhoz hogy tartósan tudd szivattyúzni a vizet.
A sok homok vagy abból ered hogy 3 évig nem használták a kutat,vagy abból hogy beomlott a kút ürege és vége van.
Mindenképp hozz egy nagyteljesítményű kompresszort ami tud nyomni 10 bar fölött mert90 méterről felkompresszorozni a homokot ahhoz 9 bar kell meg elég nagy levegőmennyiség. Hátha kitisztul és jó lesz.
2012. nov. 9. 07:26
20/24 anonim válasza:
De 90 méteres kútban kb.70 méter homok az inkább a véget jelenti.Biztos olyan mély? vagy csak el akarták adni a telket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!