Elektromos ágdarálót (szecskázó) szeretnék vásárolni. Melyik típust válasszam? Késest, vagy maróhengerest?
Evvel kapcsolatban van kérdésem, olyan személytől aki már használ ilyen berendezést. Tudomásom szerint két típus kapható (működési elv alapján) 1. a forgókéses, 2. a maróhengeres vagy fogaskerekesnek is hívják. Én a háztartásban elsősorban állatok ellátásához almozásához szükséges dolgok darabolására használnám. Kukoricaszár szecskázás, here, borsószár, marharépa cukorrépa, tök,esetleg gyümölcs darabolás cefrébe, stb..
Melyik típusú berendezést válasszam? Melyik az alkalmasabb a fenti feladatokra? Milyen teljesítményű berendezés kell (2500 wattos elég?)
Nekem van egy maróhengeres 2500W-os gépem.
Hátránya: nedves cuccot nem viszi, mert beleragad a kések tövébe, nem húzza be az anyagot eltömődik.
Ez már a zsengébb növényeknél problémát jelent pl vadszőlő, de a vastagabb részeket prímán viszi.
Hátránya még a szűk etetőnyalás.
előnye, hogy csendesebben dolgozik.
Amiket írtál csak a száraz kukoricaszárat viszi le.
A másikat ajánlom, bár azt még nem próbáltam, de ennél csak jobb lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!