Érdemes narancs pálinkát főzni?
Hogyne lenne érdemes.
Nagyon rossz tanácsokat kaptál hozzá nem értőktől! Tudom, hogy régi a kérdés de adok választ hátha olvasod azért.
Nos a narancs nagyjából 6-10% gyümölcscukrot tartalmaz tehát ez azt jelenti, hogy 6-10% a kihozatala. Tehát 100 kg gyümölcshúsból!!!! lesz 6-10 liter 50%os pálinkád. De jogilag ez nem pálinka hisz nem itthon termelt gyümölcs de ez most mindegy.
3% cukrot szoktak adni hozzá, amit vízben feloldasz és hozzáöntöd. Forró vízben. Mikor ez megvan akkor adsz hozzá élesztőt amit előtte felfuttatsz, pl Danstil-A.
A narancsot megpucolod mert a héja és az alatta levő fehér hártya nem jó bele, a héjában sok olajad lesz amitől opálos lesz, a fehérrész pedig keserűvé teszi.
Miután kifőzted a főzőt érdemes nagyon alaposan kitakarítani mert ilyen szürkés fátyol réteg keletkezik a felületén, ilyen olajos.
Érdemes kozmaolaj szűrést is alkalmazni.
Kedves előző, én a hozzá nem értő harmadik válaszoló vagyok. Nem csak azért nem lesz pálinka az így készített pancsolmány, mert nem hazai gyümölcsből készült, hanem utólag cukrot kell hozzá tenni. Az ok egyszerű, a gyümölcs még éretlenül érkezik ide (ezt szerintem mindenki tudja!).
Gurulni szoktam a röhögéstől, mikor anyám az ócsson vásárolt TS gazdaságos narancsot külön megcukrozza, mert annyira éretlen és savanyú.
Szóval, ha kedves kérdező meghallgatja egy hozzá nem értő gondolatait, akkor jobban jár ha maga termeszti meg idehaza a pálinkába való gyümölcsöt. Legegyszerűbben meggyből,szőlőből és törkölyből lehet pálinkát csinálni, és ráadásul a cukorra nincsen szükség. Ha nincsen a kérdezőnek saját gyümölcsfája, akár az ismerősöktől is lehet kérni egy nagy vödörrel. Csak legyen érett, nem földről összeszedett.
Tisztelt Hozzáértők!
A pálinkafőzés olyan mint a foci, mindenji ért hozzá, csak a főző mellé ne kelljen állni!
Cukor! De milyen.... Kedves pálinkafőzők! Ha cukor, akkor kizárólag gyümölcs!!! cukor! Nem répacukor! Igen, lehet szesztartalmú készítményt készíteni narancsból is! Hivatalosan nem pálinkának nevezhető, de fokra megfelelő a pálinkával! Igen, pici élesztő, megpucolni a gyümölcsöt, összezúzni, keverőszárral naponta kétszer átkeverni, vizet hozzá, javasolom a pektinbontót és kizárólag gyümölcscukor hozzáadását!!
Kedves kérdező! Mindenképpen vegye fel a kapcsolatot egy normális, lelkiismeretes pálinkafőzővel és sikerülni fog! De gyümölcscukor kell hozzá! 100 liter cefréhez 10 kg! Meglesz a 10 liter narancsszesz, nem olcsó mulatság, de kuriózum különlegesség!
Mákból, krumpliból, bármiből lehet szeszt főzni, még kukoricából is! Amelyik alapnak nincsen gyümölcscukor tartalma abban az esetben gyümölcscukrot kell hozzá tenni!
Aki ivott mák"pálinkát" tudja miről beszélek!
Sok sikert, de már talán sikerült is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!