Minden tönkrement a ház körül. Mi lehet ez?
Kb két éve kezdődött. Két barackfa, egy szilva, és egy orgona. Ezen kívül tavaly kiszedtünk már egy tuját a ház előtt mert bebarnult-kiszáradt, pedig locsoltuk, most meg megint kettőt. Két diófánk is van, aminek a fele "él".
Tavalyi krumpli félig megnőtt,majd abbamaradt a növéssel, ki kellett szednünk az egészet. :(
A fű is tönkrement. Az elméletileg lóbogár volt, mert kétszer is csináltunk irtást, nagyjából a fű már rendbejött.
Nem értem, mi pusztíthat nálunk? A barack is berozsdásodott, ültettünk tavaly egy hársfát is, az is tönkrement. Díszszőlőt ültettem a ház elé (az az apró futós növény), annak pedig már a széle is rozsdásodik.
Valami tanács? Túrjuk fel az egész ház környékét? Vagy talán talajcsere? Lóbogár?
S.O.S
...és kihagytam egy nagyon ronda fenyőfát is.....:(
Egyedül a borostyán nől és gyönyörű az egész ház körül.
Nagyon sok oka lehet...
Van nálatok csatornázás? Mert ha nem, akkor könnyen lehet, hogy a szennyezett talajvizet amikor elérik a növények, akkor pusztulnak el.
Lehet, hogy tul száraz a kert (a fákat nem szaban mindennap kicsit locsolni, hanem max. hetente egyszer, de akkor 50 - 100 liter vizzel.
Lehet tul nedves is a kert, de az inkább valószinütlen.
Kártevö a tajban szintén nem valószinü, mert ennyiféle növényt egy valami nem károsithat.
Viszont lehet valamiféle gombafertözés a földben - de ezt csak szakember tudja talajvizsgálattal megállpitani.
Köszönöm szépen! Mindenképpen felnézek!
A gyümölcsfákat hetente árasztottam. Erre a csatorna dologra abszolut nem gondoltam.
Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!