Ki tudja mi ez, és hogyan lehet kiirtani?
A telken a fü között nő, és pokollá teszi a kiskutyám, és az én életemet is.
Van egy pár ilyen ragadós gyommag.
A növényről készült kép segítene, még ha csak a kórója van meg.
Üdv!! Én is ugyanezzel a kínnal küzdök, amióta a telekre költöztünk!! Én naponta szedem a földről és a kutyáról a bogáncsokat (átoktüske) de már nagyrészt nem látszik a felszínen, csak egy részén még előjön a föoldből,a hol beástam nagy hirtelenjében (annyi volt a felszínen), hogy meggátoljam a kutyámon való elharapódzását,a kár egy nap alatt!!! A szíkes, homokos száraz talajt szereti. Én már a kert egy részét megskalpoltam hogy a felszínről eltűntessem a bogáncs tömegeket és a földet elkülönítve tartom a kutyától! Ott majd gyomírtózva lesz vagy állandóan nyírva, mint ahogy a "megtisztított " területeken..., Ha kikel, neki annyi!!!Volt hogy nm2 -ről nm ó2 re térden szedtema bogáncsot, hogy eltűntessem, de így is nehéz megtalálnom a módját, hogy ne találjak benne napi 15-30 db -ot, bár az első napokban volt rajta kb.100-150 is!!! :(
HA valaki tudja mivel elheta földbe bent maradt vagy a föld felszínén a gazok, tövében megbújó bogáncsokat vegyi vagy házi trükk módján kiírtani: KÉREM ÍRJA MEG IDE !!!!!!!!!!!!!!
ja és a kiiktatása:
meg lehet próbálni rendszeres, alacsonyra beállított fűnyírást, de tud a heverő száron is virágozni, termést hozni, elsősorban taposott, nyírt területen.
Tavasszal virágzik, kb április-május.
Így lehet, hogy a vegyszeres megoldás a jobb.
Valamilyen kétszikűek elleni gyomirtóval lehet eltüntetni, ami a füvet nem öli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!