Hogy tudnám az udvarról kiirtani a nádat és az akácot? A méreg nem segített.!
Figyelt kérdés
2011. nov. 19. 23:38
1/7 anonim válasza:
hát ép eszű ember fog egy baltát vagy láncfűrészt aztán kalap kabát...
minek vágod ki?
2/7 anonim válasza:
Csákánnyal, kemény férfi munka. Jó, ha mielőbb kiirtod, mert rettenetes elszaporodik 3-4 év alatt, aztán még nagyobb gond lesz. Mérgezés helyett: ásó és csákány.
3/7 A kérdező kommentje:
Kösz.
De mivel már ópárszor vágtam ki és újra nőtt..ezért kérdeztem..és kiásni meg nem lehet..mert nagyon hosszú és vastag gyökere van.
2011. nov. 20. 13:17
4/7 anonim válasza:
Szerintem ha rendszeresen levágod a hajtásait, egy idő után kipusztul. Mi az egy darab ecetfánktól szabadultunk meg igen nehezen. Két törzse volt, kb. tizenöt centi átmérőjűek. A tönkjét teherautóval kellett kihúzni, mikor már alaposan körbe volt ásva. Óriási tönk volt, rengeteg vastag gyökérrel. Utána három évig hetente ellenőriztem a sarjakat, letörtem, ami kinőtt. Most már úgy néz ki, vége, feladta, de azért még átnézem időnként a terepet, hogy nem akar-e kinőni újra. Egy másik helyen meg magról nőtt akácfa, pont egy fal tövében. Azt fiatalabb korában elkaptam, tövig visszanyesem rendszeresen, idén már nem is hajtott olyan erősen, mint tavaly.
6/7 anonim válasza:
Az akácot pedig ki kell ásni, ennyi.
Ha látod, hogy új fácskák kezdenek nőni, akkor mielőbb kihúzni, s ha nem jön kiásni azt is. Ha bent marad a gyökér, akkor megerősödik. Hiába téped le a tetejét, újra kinől majd....
Nádhoz nem értek.
7/7 gomzoli válasza:
Sajnos tényleg nem marad más, folyamatosan ki kell vagdosni a kihajtó sarjakat, lehetőleg minél előbb, amíg leveleket nem hoz, hogy ne tudjon fotoszintetizálni. az akácnál évekig tarthat, mire kiírtod... A nád se lesz könnyebb, az is kihajt újra meg újra amíg egy darab gyökér is a föld alatt van. Heti rendszerességgel kell kitépkedni, vagy tőből levágni, egyszer majd kihal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!