Mikor teszitek ki a muskátlit?
Hogy érthetőbb legyek:átteleltettem a futó muskátlimat a garázsban(fűtetlen,sötét).Majd behoztam a szobába(kb 2-3 hete).Gyönyörűen hajt,hozza a leveleket.Nem szeretném,ha baja lenne,ha idejekorán kirakom az udvarra.
Szóval,ki-mikor rakja ki udvarra a muskátlit(átteleltetett,v. új palánta)?
Köszönöm a válaszokat!
A miénk már kint van. Éjjel már nincs fagy (legfeljebb 0, -1 fok), azt még simán kibírja.
Viszont a szép napos idő jót tesz neki.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek vadiúj, nem átteleltett palánták, de én azokat is kitenném.
Nekem egyszer azt mondta a kertész, hogy 10 fok alatt ne tegyem ki, mert nagyon visszaveti őket a fejlődésben. Ennek ellenére volt már, hogy kitettem hamarabb, ha nem fagy meg, nem lesz baja. Az, hogy mennyire vetette vissza a fejlődését, jó kérdés, ezt akkor tudnánk meg, ha két ugyanolyan tövet tesztelnénk mindkét helyzetben. Arra viszont számíts, hogy bent kihajtott levelek az udvaron a nap hatására több, mint valószínű, hogy megégnek, de jönnek helyettük másik levelek.
Én tegnap nézegettem őket, mi is legyen, még a garázsban vannak, nem mertem kitenni. Reggelre éppen nem fagyott nálunk.
Április közepe előtt a megbízható kertészetekben nem is igen árulnak muskátlit és egynyárit sem, gondolom nem véletlen.
4. és 6. vagyok: ez még a tavalyi válaszom.
Idén még nem tettem ki, megvárom az áprilist. Most jönnek a plusz 10 fokok, ha ez a havazás lecseng.
És tavaly elfagyott?
Itt tavaly április 8-a körül mínusz 7-8 fok volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!