Kezdőoldal » Otthon » Kert » Akinek esővízgyűjtője van,...

Akinek esővízgyűjtője van, hogy megy bele a víz?

Figyelt kérdés
Rendesen összegyűjti? Hogy megy bele a víz? Mert csak azt mondják, hogy fúrj egy lyukat a csatornába, kösd a lyukba a csövet a másik végét a gyűjtőbe és megy. De a víz függőlegesen megy csatornába , akkor meg hogy megy bele a kífúrt helyre, ami meg vízszintesen van?

2012. febr. 29. 15:07
 1/4 anonim ***** válasza:

A tető szélén, az eresz alatt az esőcsatornát nem függőlegesben a járdáig hozzák le, hanem a tető szélétől vízszintben (kissé lejtősen) vezetnek egy darabot, aminek a vége a vízgyüjtő hordó közepéig ér.

Viszont ez esetben (legalább eső előtt) az esőcsatornát célszerű kitisztítani a belehullott falevelektől és egyéb gazoktól. Így a hordóban gyűlik össze az esővíz, és nem folyik le függőlegesen.

2012. febr. 29. 15:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Én valami hasonlóval próbálkoznék a helyedben.

[link]

Üdv.

2012. febr. 29. 16:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Amit írtam: nagyiéknál volt így megcsinálva az esőcsatorna, mivel náluk (kb. 50 évvel ezelőtt) még csak ásottkút volt, aminek keményebb a vize mosásra, mint az esővíz.

2012. febr. 29. 18:37
 4/4 anonim válasza:
Esőlopónak nevezik. Ha akarsz vizet, kihajtod, ha nem, visszacsukod, vagy túlfolyót fúrsz a hordóra. A kertészeti boltokba sok helyen nem ismerik ezt a terméket, én is csak neten láttam.Viszont arra mindig figyelj, ha esővizet gyűjtesz, a csatorna mindig legyen tiszta és nem árt valami szűrő se a hordóba, vagy a csőre szerelve.
2014. ápr. 4. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!