Miért nem mennek bele a madarak az etetőbe? Hogy vegyem rá őket, hogy bemenjenek?
Eddig egy hordó tetőről kaptak enni a madarak egy oszlop tetején, de mivel mindenhol olvastam, hogy fedett cucc kell nekik, hát csináltam egy 5l-es ásványvizes palackból etetőd. De nem mennek bele. Ugyanott van, csak kb. 20cm-el lejebb van a "bejárata"
Kapnak máshol is enni, de ide egyszerűen nem találnak be :(
Mit tehetnék?
Köszönöm!
Szerintem tegyél bele kaját. Aztán ha már kaja van benne, vágjál rá lyukat is, ahol be tudnak menni.
Bocs, de nem hagyhattam ki:)
Remélem sok szép kis madárka eszik majd benne!
Szerintem nem tudod "rávenni" őket. Te megadtad a lehetőséget, aztán vagy élnek vele, vagy nem.
Egyetlen élőlény sem kényszeríthető, hogy elfogadjon valami segítséget, amit nem szeretne.
Lehet, hogy egyszerűen idegenkednek tőle, eddig nem úgy nézett ki, a megszokottól eltérő dologtól pedig először megint csak minden élőlény húzódzkodik.
Idővel biztosan bemennek majd, vagy egyszerűen csináld vissza a korábbi állapotot, ha nagyon nem tetszik nekik.
Hát, ma már szerencsére láttam egyet, aki a kis ágra repült, ami kiáll az etetőből. Remélem előbb utóbb tényleg belemennek.
Éhen halni nem fognak, mert máshol megtalálják a napraforgót :) Csak szerettem volna, ha "hagyományos", vízbiztos madáretetőből is csemegéznének!
Köszönöm a segítséget, remélem az idő tényleg mindent megold majd :)
Nálunk is van, hogy a verebek miatt a cinkék nem tudnak enni. Ezért is gondoltam arra, hogy ez jó lesz :)
Meg a fellógatott napraforgó fejről csak a cinegék tudnak enni, a verebek bénák hozzá :)
Tavalyelőtt én is úgy jártam, hogy hiába tettem ki nekik ennivalót, nem jöttek a madarak. Állati csalódott voltam. A vége az lett, hogy a sok kölesmag csak szétszóródott, és kikelt nekem a madáretető alatt. Alig lehetett kiírtani.
De azért idén is tettem ki nekik jó sok ennivalót. Idén jöttek is! Úgy látszik a napraforgómagot jobban kedvelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!