Fészkelnek madarak a kertedben?
Cinkék,zöldikék,feketerigók,fecskék. De télen néha 10 fajta madár is jön az etetőre.
A fákon,vagy az eresz alatt fészkelnek.
Nekünk a leylandi ciprusokon minden évben költ balkáni gerle meg fekete rigó.
A tetőcserepek alatt veréb, a diófa odvaiban seregély (2 pár)
De volt más barátposzátánk is, meg egyszer szarka is.
Ezek biztos, és még sok csíz randalírozik.
Csak jöttek, minden hívás nélkül...
Igen fészkelnek.
Fecskék a házon.
Házi rozsdafarkú is a házon.
És veréb is, ő már a padláson, mert egy résen befér.
Vadgalambok a fenyőn és a labilis almafán.
Fakopáncs sem zavartatja magát, azt hiszem befészkelt az egyik fába.
+Denevér, ha nem is madár, és a házunkban.
Odunk nincs etetni sem etetjük őket. Egyszerűen tele az udvarunk nagy fákkal, és azért jönnek. Néha a kutyánk által a táljában hagyott maradékból csipegetnek a bátrabb madarak.
Zöldikét, cinegét, varjút, szarkát, búbos bankát is szoktam látni, de nekik nem tudom hol a fészkük. És a közelből baglyokat is hallottam már.
Egyébként tervezem, hogy tudatosan még madárbarátabbá teszem a kertet. Egyelőre csak azon vagyok, hogy a már itt élők itt is maradjanak. Például nem mindig vágjuk le a fákról a magasan lévő elszáradt ágakat, mert azokon szeretnek a madarak csipegetni, kopogtatni...
panelben lakom, de egy fecskefészket az erkélyre el tudnék képzelni. :D
télen akasztottam a korlátra cinkegombócot. olyan jó érzés volt látni, hogy a kis cinkék itt kajáltak, repkedtek. az egyik legjobb az volt, mikor kint ültem, és tőlem kb fél méterre ült a korláton egy kis cinke :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!