Két napja töltöttük fel kerti kútból a medencénket, ami az elején enyhén zöldessárgás volt. Mára vöröses-barnás, pedig tegnap tettem bele algaölő tablettát és klórt. Mitől lett ilyen színű?
Szerintem inkább vasas a vizetek! Meg nyilván van benne homok is hiszen fúrott kútból jön!
Van vízforgatója a medencének?
meg van dőlve?:( én azt javasolnám, hogy engedd le azt a posvány vizet, állítsd vízszintbe, és töltsd fel vezetékes vízről. Hidd el, nem kerül többe, mint az ideg, vegyszer és fáradtság, amivel a jelenlegi vizet akarnád megtisztítani.
- vízszint
-feltölt
-vegyszer (ph-csökkentő, klór (hypo)
-vízforgató menjen sokat
- legyen letakarva, ha nem használod
Addig ne menjetek bele a vízbe míg meg nem vizsgáltattátok.
Mi is kútból töltöttük fel a medencét, aztán megvizsgálták egy laborba a vizet és kiderült hogy tele van fertőzéssel baktériumokkal. És Isteni szerencse hogy nem fürödtünk benne. Úgyhogy vigyázzatok, először vizsgáltassátok meg a vizet, utána mehet a pancsi.
Nekünk mondjuk fúrott kútból van feltöltve, de van vízforgató, porszívó meg ugye a vegyszerek! Nagyon szép tiszta! Ami vezetések vízzel van töltve, azt is kell vegyszerezni,mert ugyanúgy bealgásodik.
Hetente egyszer a férjem fél óra alatt kiporszívózza és kész!
Meg egyébként a vegyszereket sem literszámra kell locsolni. Az algaölőnk pl még tavalyi! Mi a 16 köbméteres medencénkbe hetente kb. egy-másfél decit öntünk, plusz a klórtabletta, de az meg két hétig minimum elég.
Sok veszélyes anyag is lehet a kutakban, nem ajánlatos ha fürdenek ilyenkor benne. Ha csapvíz után lenne vöröses, az szerintem alga, de a kútvízben bármi lehet.
Ui.: bocs ha ezt már leírták előttem. :)
3. vagyok
A mi vizünk is látszólag tisztának tűnt, talán egy kicsit sárgás volt de tényleg minimálisan. Meg sem fordult a fejünkbe, hogy ennyi szennyeződés, fertőzés és baci lehet benne amíg meg nem vizsgáltattuk.
A csapról való feltöltés tényleg nem olcsó de inkább minthogy az egész család összeszedjen valami fertőzést, aminek a kezelése meghaladná feltöltés költségeit szerintem. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!