Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melegen vagy hidegen cseréljem...

Melegen vagy hidegen cseréljem az olajat a rotációs kapagépben?

Figyelt kérdés
Adja magát a válasz, hogy természtesen melegen. A gép egy éve volt vásárolva, akkor tettem bele olajat és kb. 3-4 órát dolgoztam vele. Azóta a garázsban áll. Mielőtt leengedem gyújtsam be kicsit? A gond az, hogy a tankban is az egy éves benzin van, amit szintén frissre kéne cseréljek. Esetleg pár órát dolgozzak még vele friss benzinnel, vagy begyújtàs előtt mindent cseréljek le? Hidegen kevésbé folyós az olaj.

#olajcsere #Rotaciós kapagép
ma 13:47
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen melegen,de nem kell órákat járatni.Elindul az tavalyi benzinnel is,ahogy az én gépeim is elindultak.Nem olyan világot élünk,hogy csak úgy kiöntözzük a drága benzint .
ma 14:33
 2/2 anonim ***** válasza:

Melegen nem csak folyósabb az olaj, hanem a használattól fel is keveredik a leülepedett fémtörmelék, és jobban ki lehet önteni.

Ne járasd ezért feleslegesen egy percet se, majd ha használod, utána öntsd ki. Vagy ha megint 3-4 órát akarod használni, akkor munka közben tarts egy szünetet. Az ide-oda bukdácsolás segít felkeverni az üledéket. (Én egy 5 l-es kannát vágtam félbe függőlegesen, azt lefektetem alá, könnyű beletalálni, és a forró olajtól se ugrik össze, mint egy PET vagy hasonló.)

Később már nem kell évente cserélni, ha csak 3-4 órát használod évente, de most, az első olajcserét már meg lehet éppen ejteni. Az én Hondámnál, azt hiszem, 5 óra után írták az elsőt, és tele is volt csillogó fémszilánkokkal. Utána már 50 óránként kell, vagy évente, de én bizony csak kétévente cserélem, mióta már csak egy telkem van, és 20 órát se megy évente.

Ha beindul a régi benzinnel, akkor öntsd teli a tankot, így a kettő együtt jó lesz, remélhetőleg... Legalább télre mindig 100-as benzint kell bele tenni, az jól bírja az állást, mert abban nincs bioetanol. Ha van még régi benzin kannában, azt meg a kocsiba tedd (főleg, ha nem dízel :) , 50 l új benzinben elveszik az a kis régi.

ma 17:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!